ИЗВЕСТИЯ

Моите новини
За 90 дни: Части от столичния кв. "Дружба" 2...
Чете се за: 01:47 мин.
Пускат 24-часова винетка
Чете се за: 03:05 мин.
Алексей Навални е бил отровен, съобщи вдовицата му Юлия
Чете се за: 04:27 мин.
Патриархът: Вярата, надеждата и любовта - няма нещо...
Чете се за: 01:32 мин.

ЗАПАЗЕНИ

Какви са цените на агнешкото

bnt avatar logo от Росица Колева
A+ A-
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Около 12 лева е цената на агнешкото по магазините в Пловдив. Животновъдите в района предлагат килограм живо тегло за 6 лв. И продавачи, и производители заявяват, че не очакват покачване на цените през празничните дни. Най-търсено за Великден си остава прясното българско агнешко месо.

какви цените агнешкото
Около 12 лева е цената на агнешкото по магазините в Пловдив. Животновъдите в района предлагат килограм живо тегло за 6 лв. И продавачи, и производители заявяват, че не очакват покачване на цените през празничните дни. Най-търсено за Великден си остава прясното българско агнешко месо.

Магдалена Лесова от пловдивското село Ягодово отглежда 130 животни от защитената порода вакла маришка овца. Според нея, въпреки че животновъдите в района намаляват всяка година, все още успяват да задържат цената на агнешкото месо непроменена.

Магдалена Лесова, животновъд: „8 години от 6 лв. цената не е пораснала нагоре. Ние не разрешаваме да ни прекупуват стоката и да я препродават, ние си я продаваме лично от место. Почти половината агнета са ни капарирани.”

По магазините на Пловдив почистеното и транжирано прясно агнешко се предлага за около 12 лв.

Търговец: „Всеки обект си продава различно месото. При мен аз го давам достъпно за моя клиент – продавам го на 11 и 50. Държа на оборота, отколкото на високите цени.”

Въпреки информациите, че прясно агнешко от Румъния е заляло родния пазар, в магазините се търси и предлага основно българско месо, категорични са търговците. Те не очакват промяна на цените до Гергьовден.

Търговец: "Като има голямо търсене, цените би трябвало да падат, не би трябвало да се увеличават."

За да сме сигурни, че купуваме прясно, а не размразено месо, трябва да внимаваме цветът му да е бледорозов, да няма леко кисела миризма и при натиск бързо да възвръща формата си. Специалистите съветват винаги да търсим ветеринарните печати по месото, които сочат и държавата–производител.

ТОП 24

Най-четени

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?