НОВИНИ

137 години Български военен флот

България все повече има нужда от своята армия, каза началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов по време на тържествата по случай 137 години от създаването на Военноморските сили. Флотът и армията имат трудности, но има и варианти да ги преодолеем, каза още генерал Попов. Курсантите от Военноморското училище получиха първото си офицерско звание, а десантни части демонстрираха залавянето на кораб, отвлечен от терористи.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
18:27, 14.08.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Около 10 на сто е непопълненият състав в армията, призна началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов. За справяне с трудностите той е внесъл предложение в Комисията по отбрана.

ген. лейтенант Константин Попов, началник на отбраната
Предложени са няколко варианта, надявам се, че те ще намерят разумното и правилното решение, защото България има все повече нужда от своята армия, от своя флот.

Каква е подготовката на бойния флот и авиация демонстрираха десантни екипи, които разиграха залавянето на кораб, отвлечен от терористи. Ветерани, граждани и гости на Варна наблюдаваха учението.

о.р.капитан Станко Станков
Това, което ми даде флотът, никой не може да ми го даде. С всички проблеми, които имаме, флотът ни е жив и продължава да живее.

Част от флота от днес са и 14 възпитаници на военноморското училище, три то тях - момичета.Новите морски офицери получиха първите си пагони и пожелание да не се страхуват от новите предизвикателства пред тях.

проф. Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров" - Варна
Убеден съм, че всеки един от вас може да се справи с тези предизвикателства.

Отличничката на випуска лейтенант Златомира Стойчева. пожела на колегите си да не спират да преследват мечтите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
40 журналисти арестувани в Турция след метежа
40 журналисти арестувани в Турция след метежа
Започна срещата между премиера Бойко Борисов и представителя на НАТО
Започна срещата между премиера Бойко Борисов и представителя на НАТО