НОВИНИ

Румен Овчаров: В бюджет 2009 е намерен баланс

Бюджет 2009 е най-трудният за последните 20 години и заради световната криза и заради началото на предизборните изявления на политическите сили. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на бюджетната комисия в парламента Румен Овчаров. Той изтъкна, че приетият социален пакет е резултат от волята на цялото правителство, а не може да се свързва само с един от коалиционните партньори. Според Овчаров в бюджета е намерен баланс, за да се осигури стабилност на финансовата система.

румен овчаров бюджет 2009 намерен баланс
bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 18.12.2008
Чете се за: 12:55 мин.
У нас

Бюджет 2009 е най-трудният за последните 20 години и заради световната криза, и заради началото на предизборните изявления на политическите сили. Това заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на бюджетната комисия в парламента Румен Овчаров. Той изтъкна, че приетият социален пакет е резултат от волята на цялото правителство, а не може да се свързва само с един от коалиционните партньори. Според Овчаров в бюджета е намерен баланс, за да се осигури стабилност на финансовата система.

Румен Овчаров - председател на бюджетната комисия в парламента: "Да има и ваучери и не по 100, по 200 или по 300 лева; да има по 300 лева доплащания за майките, които са студентки; да има за близнаците огромни средства. Да има въобще големи пари за обезщетение при безработица. Тези пари трябва да дойдат от някъде. Мерките, които взима правителството и резултатите от световната икономическа криза не засегнат България в тази степен, в която сега в момента очакваме да бъде засегната, са тези средства да бъдат изплатени. Но това ще стане едва след първата една трета от годината, когато ще бъде направен първият анализ. Под същото условие са записани и средствата за селскостопанските производители. Втората част от сумата 387 милиона е записана под същото това условие. По същия начин е записано и участието и подпомагането на държавата на действията по въвеждането на енергийната ефективност. Има ред неща, които са поставени под условие, но те са първите, ако нещата се случат в положителна посока. България предприема мярка, която до момента не е известна на българското общество. Ние например, освободихме за следващата година всички инвестиции над 10 милиона лева в България за следващите 5 години от данък печалба."

Пълен текст на интервюто

Водещ: Знаете, че депутатите вчера приеха бюджета за следващата година. Това стана без така, особен драматизъм, след вторнишките драми и вторнишките искри, които прехвърчаха между коалиционните партньори. В студиото сме с председателя на бюджетната комисия в парламента Румен Овчаров. Добро утро, г-н Овчаров.

Румен Овчаров: Добро утро на вас и на зрителите.

Водещ: Бюджетът е основната тема, по която ще разговаряме. Искам в началото обаче, така, за... един ваш блицкоментар по две други теми. Не знам дали видяхте, преди малко г-н Стефан Софиянски беше наш гост, той сега вече е депутат от парламентарната група на ОДС, който общо взето прокламира курс към крайни действия след Нова година, вот на недоверие, ако не успеят 50 депутати от опозицията минимум...

Р. Овчаров: Курс на въоръжена борба, излизат в планината.

Водещ: Въоръжена борба не каза, но, така, доста крайни мерки. С усмивка гледате на това, така ли?

Р. Овчаров: Естествено. Едва ли има някой, който гледа сериозно.

Водещ: Няма условия за подобни действия на опозицията?

Р. Овчаров: Нито има обществено влияние тази опозиция, нито пък има и кой знае какъв парламентарен ресурс, за да направи нещо подобно. Разбирам, че наближават избори и всеки търси начин, по който да бъде забелязан от обществото, за да спечели някаква подкрепа за тези избори. Но някога тези... понякога тези, така, напъни изглеждат доста комични.

Водещ: Нищо, че пак е януари, нищо, че пак има 10 януари, но 12 години по-късно, така ли?

Р. Овчаров: Добре.

Водещ: Добре. Вие сте освен председател на бюджетната комисия, вие сте и лидер на БСП - София. Сигурно имате позиция по това, което се случва в Студентски град, по дискусията, по дебата, който върви там.

Р. Овчаров: Да, имам такава позиция и искам да ви припомня, че още преди четири или пет години БСП в София и нашата група съветници постави много остро проблемите, които тогава възникват и които сега вече ги виждаме като резултат в Студентския град. И с реституцията на терените, и с безобразното застрояване на всички там площи, и с абсолютно безконтролното раздаване на лицензи и отварянето на безкрайни, безбройни заведения, които пък и работят след това абсолютно безконтролно. Даже, сигурно няма и да си спомните, правихме няколко отворени такива... срещи в Спортната академия, където присъстваха представители на местната и на централната власт. Тогавашният министър-председател, защото това беше, ако не ме лъже паметта, 2004 година, създаде специална комисия, която да разгледа тези въпроси. За съжаление всичкото това в един момент като че ли позаглъхна и сега вече виждаме резултатите от едно дълго натрупване на проблеми...

Водещ: Кой е виновен? Кой е виновен за тази ситуация в Студентски град? Защото сега вървят, така, общо взето върви дискусия...

Р. Овчаров: Да, основната отговорност...

Водещ: ...държавата ли, общината ли.

Р. Овчаров: Основната отговорност за това е преди всичко на общинската власт. И тук не може да има никакво съмнение. Държавата може да има определени регламентиращи функции от гледна точка на законовата рамка. Даже тогава, ако си спомняте, беше предложен закон за Студентския град, именно за Студентския град, а не за града на греха или града на хазарта, или каквото щете там, тъй като там се смесват и тези, трите, понятия. За съжаление тогава това наше предложение не беше прието. Не знам дали сега то би могло вече да реши въпроса, тъй като до голяма степен безобразията са изконсумирани. Но си мисля, че оттук нататък решението вече не е в битката между институциите, а в ясната и точна координация и ясното разбиране какво искаме да имаме - дали град за студентите или кампос студентски, както е модерно да го казваме по английски, или някакъв квартал на София, която беше позицията дълго време на Столичната община, включително и на кмета Софиянски, който обясняваше, че това е един от районите на София и нищо особено там, никакви специални мерки не трябва да се предприемат.

Водещ: Знаете, аргументът с реституцията, с това, че се връщат на собствениците реституирани терени и оттам нататък... арх. Петър Диков, главният архитект на София, пък също беше в нашето предаване, който каза такъв е, такъв е законът, общината...

Р. Овчаров: Да. Точно затова и настоявахме да бъде приет специален закон за Студентския град, за да не се получава, че в центъра на терена, нали, на игрището в Спортната академия трябва да се построи някакво блокче там на реституиран терен, което е пълен абсурд.

Водещ: Или кафе на входа на УНСС.

Р. Овчаров: Точно така. Затова и настоявахме за този закон. Сега вече ми се струва, че процесът с реституцията е поприключил, но продължават да се водят много съдебни дела. Много от тях според мен биха били по друг начин решени, ако имаше такъв закон.

Водещ: Добре, последно по тази тема. Има ли нужда София от такъв тип Студентски град или трябва някакво друго решение да се...

Р. Овчаров: Не, очевидно, че София не може...

Водещ: ...да се търси?

Р. Овчаров: ...без Студентски град. Всеки...

Водещ: Ама, Студентски град, в смисъл град за студентите.

Р. Овчаров: Да, да, точно в този смисъл.

Водещ: Има нужда от такова.. .

Р. Овчаров: Да, и мисля, че това...

Водещ: ...от такова нещо София.

Р. Овчаров: ...едва ли може да бъде оспорено от който и да било разумен човек.

Водещ: Той трябва да е на друго място обаче. Сега вече е невъзможно да е там...

Р. Овчаров: Или трябва да бъде, или трябва да бъде на друго място, или това, което е направено в Студентския град в настоящия момент, трябва да бъде до известна степен изчистено от, така да се каже, недопустимите за един такъв студентски град заведения и други постройки.

Водещ: Това чрез лицензионни режими, чрез проверки, чрез регулация?

Р. Овчаров: Сега, трудно ми е да дам експертното решение, все пак не съм специалист в градоустройствените решения.

Водещ: Добре. Бюджетът за 2009 г. и така, антикризисните мерки... като че ли бяха по-големи очакванията за корекции по отношение на кризата, която вече е в страната и се очаква през 2009 г. Вие също анонсирахте необходимостта от корекции.

Р. Овчаров: Вижте...

Водещ: На първоначалния вариант.

Р. Овчаров: Аз още в самото начало на бюджетната процедура казах, че това ще бъде най-трудният, най-сложният бюджет, който България прави през последните двайсетина години. И основната причина беше кризата, неяснотата на нейното влияние върху България. Но оказа се, че по-опасна и по-силно въздействаща върху създаването на бюджета е друга причина - това са наближаващите избори. Този безкраен популизъм, който обхвана цялото българско общество, включително и народните представители, направи приемането на бюджета в известна степен, така, драматично в определени моменти. Защото всички се надприказваха за това, че има криза, че трябва, нали, да се подготвим за тази криза, че правителството е много оптимистично по отношение на ефектите от кризата и след това започваха безкрайни искания. Ако си направите труда да видите колко искания е трябвало да отхвърли бюджетната комисия, те са над 200 според мен в трите бюджета, които приехме през последните няколко дни. Така че аз и от това студио искам да благодаря на колегите от бюджетната комисия и депутатите от управляващото мнозинство, които в определени моменти успяваха да кажат не. Защото е много трудно да кажеш "не" на на пръв поглед изключително добри предложения - за онкоболни, за бездомни деца, за пенсии, за заплати, за социално слаби, за здравеопазване, за клинични пътеки, за примерно кардиологичните болници, които сега се строят. Нали разбираме, че когато всички искат, в един момент ще се окажем в невъзможност да дадем на никого. И тази роля за съжаление в тази ситуация се стовари върху комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, която за моя радост свърши работата си изключително отговорно и професионално.

Водещ: Всеки от партньорите обаче, общо взето, така, успя към тази таргет група, към която се беше ориентирал, да... да прокара решение. Имам предвид НДСВ по отношение на майчинството, на, така, насърчаване на раждаемостта, БСП по отношение на 20-те процента за пенсионерите, ДПС също прокара...

Р. Овчаров: Не е коректно това. Аз затова и многократно съм казвал, когато имаме тройна коалиция, това, което прави правителството, прави коалицията, е заслуга на цялата коалиция. Изключително вредно е непрекъснато някой да се бие в гърдите, че той е направил всичките добрини, които са се случили в държавата, а пък лошите неща... е отговорна само онази Българска социалистическа партия, нали, която носи основната отговорност за всичко, което лошо се случва в страната. Не е вярно, защото...

Водещ: Писна ми, писма ми да слушам, че НДСВ е направило всички добрини - това казвате в едно интервю днес пред "24 часа". Некоректен партньор ли е НДСВ?

Р. Овчаров: Не, не е некоректен партньор. И НДСВ се държа изключително коректно и по време на последната криза. Но има хора, които решиха, че трябва да направят личния си пиар, а в определени моменти и партийния си пиар на гърба на своите коалиционни партньори.

Водещ: Антония Първанова...

Р. Овчаров: Разбирам...

Водещ: ...имате предвид сигурно.

Р. Овчаров: Е, включително и Антония Първанова, защото нейното поведение мина границите на всяко нормално и колегиално поведение. По такъв начин да спекулираш със здравния проблем на една група хора, как да кажа, унижавайки или даже обиждайки колегите си от другите парламентарни групи, които на практика решиха проблема, който тя постави, защото, ако Антония Първанова и НДСВ можеха да решат този проблем сами, те щяха... или толкова държаха на него, щяха да са го решили още преди пет години, когато управляваха. Сега този проблем е решен именно поради подкрепата на народните представители от Българската социалистическа партия.

Водещ: Със...

Р. Овчаров: А не поради...

Водещ: Да?

Р. Овчаров: ...активността на Антония Първанова.

Водещ: За страничните наблюдатели обаче остана, така, усещането, че спорът се води за това кой да управлява тези пари за ин витро. Дали да минават през отделен фонд, в който евентуално НДСВ ще има свои хора, дали да минават през Министерството на здравеопазването, което... където пък се очаква, че БСП ще участва в управлението на тези пари. Каква, в смисъл каква е... какъв е принципът, каква е принципната позиция?

Р. Овчаров: В момента, ако не ме лъже паметта, в Министерството на здравеопазването има над 40 такива фонда или отделни програми по определени видове специални заболявания - за децата, за онкоболни, за ред други неща. Ние искаме за ин витро да създадем специален фонд. Вижте, няма нищо лошо да бъде създаден специален фонд. В крайна сметка голяма част от нашите народни представители са се подписали под създаването на този фонд. Само че става така, че между договарянето за създаването на този фонд и текста на закона, който се внася, има много голяма разлика. От фонд към Министерството на здравеопазването и към министъра на здравеопазването това става абсолютно независим фонд - нещо, което вече нашите народни представители не можеха да подкрепят, защото не разбираха каква му е логиката. И тук напънът на г-жа Първанова да покаже, че тя е единственият борец, е малко прекален. Защото аз като председател на бюджетната комисия съм допуснал между първо и второ четене на закона за бюджета, който няма нищо общо със закона, за който става дума, той да бъде вкаран като предложение на народни представители - нещо, което е недопустимо по правилник. Аз поканих тези хора и им обясних: ние ви предлагаме прагматичното решение. Тези пари от 1 януари да могат да бъдат ползвани за решаване на вашите проблеми, за ин витро операции, вие искате да правим административна структура, която до април месец няма да има правилник, която ще се създава оттам нататък сигурно до средата на годината, която ще има отново чиновници, която ще създава медицински съвети, обществени съвети, управителни съвети, която отново ще има офиси, която отново ще има леки коли, които да разкарват чиновниците. Това ли е целта - да харчим парите за ин витро операции... да ги харчим за бюрокрация? Е, това е пълен абсурд и точно тези хора идват и казват: ама, ние искаме фонд. Ами защо ви е този фонд? Вас не ви ли интересува вие да получите парите си, за да решите проблема си.

Водещ: Тези ваши аргументи обаче прозвучаха, след като едно друго предложение беше прокарано в пленарна зала от страна на НДСВ, имам предвид идеите на Христина Христова за някои социални плащания. Останах с впечатлението, че всъщност това е един контраудар, наказателна мярка срещу вашия коалиционен партньор за това, което направи. Ще има ли ваучери от по 100 лева за деца между 3 и 6 години, за които няма...

Р. Овчаров: Искам да кажа, готов съм да има и ваучери и не по 100, а по 200 или по 300 лева, да има по 300 лева доплащания за майките, които са студентки, да има за близнаците огромни средства, да има въобще големи пари за обезщетения при безработица...

Водещ: Стига да има пари, така ли?

Р. Овчаров: Но тези пари трябва да дойдат отнякъде, това трябва да бъде ясно на всички български граждани.

Водещ: Става въпрос за 13 милиона лева, както се оказа.

Р. Овчаров: България влиза в криза. Краят на 2008 г. не е краят на 2007 г., добре е да се разбере. 2009 г. ще бъде нещо различно от 2008 г. и целият този ентусиазъм за харчене, без да има такъв ентусиазъм за събиране на данъци и за събиране на приходи, според мен все пак трябва да бъде вкаран в някакви разумни граници. Не може да се харчи нещо, което не е събрано.

Водещ: Вие сте шеф на бюджетната комисия, кажете, така, честно на хората, които ни гледат. Според вас реално ли е да има такива ваучери...

Р. Овчаров: Да, съвсем нормално е, ако се окаже, че мерките, които взема правителството...

Водещ: Как прогнозирате?

Р. Овчаров: ...мерките, които взема правителството, и резултатите от световната икономическа криза не засегнат България в тази степен, в която сега в момента очакваме да бъде засегната, тези средства да бъдат изплатени. Но това ще стане едва след първата една трета от годината, когато ще бъде направен първият анализ. Под същото условие между другото са записани и средствата за селскостопанските производители, втората част от сумата 387 милиона, тези първите 211 са безусловни, но втората е записана под условие, под същото това условия. По същия начин е записано и участието и подпомагането на държавата на действията по въвеждането на енергийната ефективност, тези 10 милиона. Така че има ред неща, които са поставени под условие, но те са първите, така да се каже, ако нещата се случат в положителна посока.

Водещ: Това между другото е една от нещата, които безспорно в тези условия прави впечатление този бюджет, именно такива под условие поставени параметри.

Р. Овчаров: За съжаление никой не може да каже какви точно ще бъдат параметрите на икономиката в България през следващата година.

Водещ: Вашата прогноза каква е за тези условия и въобще за това, което...

Р. Овчаров: Ами аз си мисля, че България все пак ще покаже доста голяма жизнеспособност. Но искам един друг въпрос да ви поставя. Ето, сега ние дискутираме въпроса за фондовете, за ин витро фонда, един въпрос, който е по принцип решен. С усилията на всички парламентарни групи от управляващото мнозинство са отделени 10 милиона за миналата година, т.е. за тази година, които ще бъдат прехвърлени за следващата година, едно изключение. Още 10 милиона за следващата година, т.е. въпрос по същество решен, ние направихме огромен скандал и изхабихме изключително голяма обществена енергия, за да дискутираме нещо, което е... дискутираме формата му... И някак си остана примерно незабелязано, сега, ако ви попитам, вие сигурно също не сте обърнали внимание, но България предприе една мярка, която до момента не е известна на българското общество. Ние например освободихме за следващата година всички инвестиции над 10 милиона лева в България за следващите 5 години от данък печалба - нещо, което е изключително стимулиращо, нещо, което би трябвало да се чува непрекъснато навсякъде, защото България сигурно е една от... единствената страна, която го прави, и ние не коментирате точно тези неща.

Водещ: Значи това по отношение на насърчаване на инвестиции...

Р. Овчаров: Да, да, защото това ще бъде...

Водещ: ...за създаване на добра бизнес среда в страната?

Р. Овчаров: ...ключово за България през следващата година.

Водещ: В същото време обаче пък други, така, идеи на работодатели, на бизнеса останаха неудовлетворени - за намаляване на осигурителната тежест, за ДДС, за...

Р. Овчаров: Е, те са в същия този параграф, нали - много тежка криза ни чака, ама дайте да съберем по-малко пари в бюджета и да дадем по-големи разходи от бюджета. Това е абсолютно...

Водещ: Основателно ли, основателно ли беше, защото нямаше, в пленарна зала особено нямаше такъв дебат - още намаляване на осигурителната тежест, за ДДС...

Р. Овчаров: Ами, не може да се намалява нещо от едната страна и от другата страна да се иска пак от това, същото нещо, да бъде... да харчи повече. Нали разбирате, че това са двете страни на един и същ медал - едното е приходна част, другото е разходна част.

Водещ: Оптимистични, така, оптимистични ли са много параметрите за растежа?

Р. Овчаров: Растежът сигурно ще бъде доста оптимистичен - 4.7 процента. Моята оценка е някъде между 2, над 2, от 2 до 4 процента ръст на брутния вътрешен продукт.

Водещ: А защо беше необходимо да се запише тогава тази оптимистична цифра?

Р. Овчаров: Ами този въпрос сме го обсъждали и друг път. Имаше два подхода. Единият - да бъдем крайно рестриктивни и да кажем - да, това са параметрите. Той между другото би бил доста по-лесен за бюджетната комисия, защото тогава ние просто щяхме да казваме "извинявайте, но всичките тези неща просто няма какво да ги обсъждаме". За съжаление този подход не беше приет от политическия съвет. И вторият вариант беше - приемаме по-оптимистичния вариант, като слагаме големи буфери. Големият буфер на практика означава намалени разходи или разходи под условие. Така че беше възприет този вариант и, както виждате, той засега се и реализира.

Водещ: Добре. Да ви питам накрая за коледните заплати на депутатите - тринадесета...

Р. Овчаров: Не, няма такива заплати.

Водещ: ...тринадесета, как да го наречем, премия, добавка.

Р. Овчаров: Не може да има нито тринадесета, нито четиринадесета. Годината има дванадесет...

Водещ: Парите от икономията...

Р. Овчаров: ...годината има дванадесет месеца...

Водещ: ...от глоби. Справедливо ли е да ги получат депутатите?

Р. Овчаров: Ами не виждам нищо изключително. Те според мен се получават всяка една... в края на всяка една година.

Водещ: Да, де, ама тази е малко по-особена, сам казахте, че 2008 е по-особена.

Р. Овчаров: Две хиляди и осма е една от най-добрите години в българската икономика.

Водещ: E, краят й, краят й е по-особен на фона на кризата...

Р. Овчаров: Да.

Водещ: ...очакванията за 2009.

Р. Овчаров: Така че... Така че...

Водещ: Справедливо ли е на фона на това, което се случва в държавата, в обществото, протестите на полицаите...

Р. Овчаров: Вижте, не бива отново да преекспонираме един, така, проблем. Първо - не за пръв път се получават такива средства. Второ - с тези няколкостотин лева или там, не ги знам даже колко са, нито един от народните представители не могат да бъдат...

Водещ: Според някои 2000, според някои щели близо 2000...

Р. Овчаров: Не съм ги гледал... Нито един от проблемите на държавата не може да бъде решен. Трето - малко много ми идва, така, вдигнатият морален пръст на някои от даващите оценка. Извинявайте, но всеки народен представител може сам да реши за какво точно да употреби тези средства. Аз лично съм ги давал може би вече повече от 10 години за най-различни неща и някак си ми идва малко много, когато...

Водещ: В смисъл - като дарения някакви?

Р. Овчаров: Ами, да, точно така. Когато хора, които не са дали една стотинка за подобни неща, изведнъж раздават оценки на хора, които са дарявали не стотици, а хиляди левове за точно такива мероприятия. Затова нека не приемаме, че депутатите са едни такива нискоморални хора, които не знаят какво и как да направят с парите тогава, когато ги имат, а пък всички останали много добре знаят. Едва ли можем да приемем, че има някой, който е по-морален или по-ниско морален от останалите.

Водещ: Бихте ли призовали...

Р. Овчаров: Народните представители ще намерят за какво целесъобразно и полезно да използват тези средства в избирателните си райони - аз съм убеден в това.

Водещ: За това ли... такъв ли призив бихте отправили към колегите си...

Р. Овчаров: Да, да, както сме го правили и други години.

Водещ: ...от мнозинството, от...

Р. Овчаров: Ние сме дарявали средства и сега даряваме и за Коледата, аз на Шесто помощно училище дълги години съм давал средства, за фондации съм давал много пари. Така че нека не злоупотребяваме отново с тази морализаторска нотка в...

Водещ: Призовавате колегите си това, което дойде като извънредно, или поне част от него, да бъде дарено към такава някаква...

Р. Овчаров: Естествено.

Водещ: ...за някаква такава нужда. Ами, добре, благодаря ви. Румен Овчаров беше наш гост с коментар и по бюджета, и по ситуацията в Студентски град, и по това, което държавата, общината, въобще властите, институциите, което биха могли да направят. България и София има нужда от Студентски град - това, това казахте преди малко. Добре. Благодаря ви. Румен Овчаров беше наш гост.

Р. Овчаров: Благодаря и аз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Приключиха срещите на потенциалните служебни премиери с президента
Приключиха срещите на потенциалните служебни премиери с президента
16:20, 29.03.2024 (обновена)
Чете се за: 05:15 мин.
Сигнал за бомба в търговски център в София
Сигнал за бомба в търговски център в София
16:18, 29.03.2024
Чете се за: 00:20 мин.
Андрей Гюров след срещата с президента: Аз съм тук да изпълним конституционната процедура
Андрей Гюров след срещата с президента: Аз съм тук да изпълним конституционната процедура
15:49, 29.03.2024
Чете се за: 01:00 мин.
Законови промени, които улесняват назначаването на служебен премиер, прие НС на първо четене
Законови промени, които улесняват назначаването на служебен премиер, прие НС на първо четене
15:16, 29.03.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Мъж загина при трудова злополука в Симитли
Мъж загина при трудова злополука в Симитли
14:50, 29.03.2024
Чете се за: 00:40 мин.
Протестиращите миньори от "Марица изток" блокираха за час изхода към магистрала "Марица"
Протестиращите миньори от "Марица изток" блокираха за час изхода към магистрала "Марица"
14:24, 29.03.2024
Чете се за: 01:17 мин.
Петър Чобанов: Мисля за еврозоната, екипът на БНБ трябва да продължи напред
Петър Чобанов: Мисля за еврозоната, екипът на БНБ трябва да продължи напред
13:54, 29.03.2024
Чете се за: 01:12 мин.
Радослав Миленков коментира дали би приел премиерския пост
Радослав Миленков коментира дали би приел премиерския пост
13:37, 29.03.2024
Чете се за: 01:20 мин.
Омбудсманът е заявила пред Румен Радев, че не може да е служебен премиер
Омбудсманът е заявила пред Румен Радев, че не може да е служебен премиер
13:24, 29.03.2024
Чете се за: 01:00 мин.
Затоплянето продължава
Затоплянето продължава
13:07, 29.03.2024
Чете се за: 01:42 мин.
Седмицата в снимки: 23 - 29 март
Седмицата в снимки: 23 - 29 март
12:55, 29.03.2024
Чете се за: 01:02 мин.
Задържаха мъж, заплашил с пистолет лекар в болница в Шумен
Задържаха мъж, заплашил с пистолет лекар в болница в Шумен
12:42, 29.03.2024
Чете се за: 00:40 мин.
Топ 24
Най-четени
Израелски ракетен удар срещу ивицата Газа
Израелски ракетен удар срещу ивицата Газа
Кой е виновен за ситуацията в Студентски град
Кой е виновен за ситуацията в Студентски град