НОВИНИ

201 сгради в София с одобрени документи за саниране през 2017-а година

201 сгради в София с одобрени документи за саниране през 2017-а година Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери как се изпълнява проект по енергийна ефективност в Кремиковци. Столичната община разчита на бюджета за следващата година, отделен за саниране, защото основните разплащания по реализирани проекти ще бъдат догодина.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
19:20, 15.12.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Обитателите на блок 4 в квартал Кремиковци ще получат дългоочакван Коледен подарък. Блокът им се санира от октомври и до края на месеца ще бъде готов. Новите дограми, ремонтираният покрив и топлоизолацията на външните стени и на подпокривното пространство ще спести на 54 семейства значителни средства от отопление.

Йордакна Фандъкова - кмет на София
"Прекият ефект е за хората, за семействата, които получават на практика директна финансова помощ, тук - от 15 хиляди лева на апартамент."

Общинарите отчитат повишен интерес към програмата за саниране на жилищните сгради в София, след като в началото собствениците на апартаменти са подозирали скрити капани.

Ивайло Панев, кмет на район Кремиковци
"След първите готови блокове в София, процесът ще бъде лавинообразен. След като всички разберат, че само хубаво се е случило, и нищо лошо, капанът го няма, тогава всички ще тичат през глава в администрацията да си оправят документите. Началото винаги е трудно."

795 хиляди лева са вложени в блок 4 в Кремиковци. Ползите не са само за хората, но и за малкия бизнес, за екологията и в перспектива за енергийната система на страната, отчита кметът на района. Според него програмата за саниране на сградите трябва да продължи не само през следващата година, но поне още десет години. Така обликът на градовете ни ще се промени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасители и днес не откриха изчезналия в Стара Планина мъж
Спасители и днес не откриха изчезналия в Стара Планина мъж
Транспортираха с военен самолет бебе за лечение във Виена
Транспортираха с военен самолет бебе за лечение във Виена