НОВИНИ

Бойко Борисов: Най-важното за мен е борбата с корупцията

До утре на обяд парното в цяла София трябва да е нормализирано, каза в предаването „Панорама" кметът на София Бойко Борисов. Столицата има достатъчно мазут и днес температурата в системемата вече е достигнала 60-70 градуса. Според Борисов България незабавно трябва да предяви сериозни финансови искове заради спрения газ.

бойко борисов важното мен борбата корупцията
bnt avatar logo
от БНТ
23:17, 09.01.2009
Чете се за: 12:37 мин.
У нас

До утре на обяд парното в цяла София трябва да е нормализирано, каза в предаването „Панорама" кметът на София Бойко Борисов. Столицата има достатъчно мазут и днес температурата в системемата вече е достигнала 60-70 градуса. Според Борисов България незабавно трябва да предяви сериозни финансови искове заради спрения газ.

Липсва политическа култура и съпричастност от страна на управляващите към хората, когато има проблем. Това заяви още в студиото на "Панорама" столичният кмет. Според Борисов поведението на Путин показва, че може да постави Европа на колене, а това е шанс за България.

Столичният кмет увери, че най-малко 50 % от боклука на София е решен, а към края на февруари месец предстои да се направи първа копка за последна инсталация в Богров и по думите му не може да бъде атакуван по проблемите, свързани с отпадъците на София.

Най-важното за мен е борбата с корупцията, заяви още Борисов. Според него в момента най-важното за България е Европарламентът, защото там ще се решат големите проблеми на страната. Европейският парламент взима решенията, а комисията ги изпълнява. Затова България трябва да вкара максимален брой евродепутати, за да може те да защитят интересите на страната, каза в заключение Борисов.

Интервюто в "Панорама" на столичния кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов

ПЪЛЕН ТЕКСТ НА РАЗГОВОРА

Водещ Бойко Василев: Добър вечер на кмета на София Бойко Борисов.

Бойко Борисов: Добър вечер.

Водещ: Кога софийските домове ще се стоплят?

Б. Борисов: Ако първо ми позволите, от наше име на колегите в студиото ви честитим рождения ден. . .

Водещ: Благодаря.

Б. Борисов: . . . защото все пак сте на работа в такъв ден.

Водещ: Благодаря.

Б. Борисов: От това, което и преди да влезем в студиото говорихме с вашите гости, а и преди това г-н Милевски беше при мен в общината, ние разполагаме със 17 хил. т, 65-70 градуса вече в момента вдига температурата на мазутните горелки, това, което произвеждаме в ТЕЦ-овете, и утре сутрин, мисля, че вече до обяд ще нормализираме отоплението, говорим за централното парно отопление. Така че да се надяваме още тази нощ хората ще спят спокойно.

Водещ: За всички говорим, за всички ТЕЦ-ове.

Б. Борисов: Говорим за всички ТЕЦ-ове. Малко по-трудно ТЕЦ "Изток" запали, но вече всичко функционира нормално. Технологията се спазва и, преди да вляза, беше към 70-75 градуса вече топлината.

Водещ: Г-н Борисов, почнахме от, така, най-важното за хората, обаче искам все пак да направим един принципен коментар на тази ситуация. Защо според вас поредната криза минава във вътрешни скандали и търсене на вина? Не трябваше ли първо кризата да се овладее и след това да търсим кой е крив, кой е прав?

Б. Борисов: Бих казал, че липсата и на политическа култура, липсата на адекватна политическа класа, липсата на каквото и да било съпричастие от страна и на управляващи и опозиция към нормалните хора, когато има проблем. Гледайки. . . репортажа, беше много добър репортаж, това което бяхте извадили. . .

Водещ: Благодаря.

Б. Борисов: . . . и може да се. . . казах го поради това, че благодарение на него могат да се направят няколко извода, видими от предаването. Първото е, че независимо на какъв пост е, нали, президент или премиер, Путин е човекът, който управлява Русия и конституцията няма нищо общо с реалностите в Русия. Начинът, поведението и подходът му в случая показва ръководител на една империя, който знае, че може да постави Европа на колене. И тук е големият шанс на България.

Водещ: Шанс?

Б. Борисов: Да. Ние сме може би най-. . . интересните поговорки ги има в България, но и ако щете това "всяко зло за добро" го има само май в България. Благодарение. . . и за да приключа с оценката на правителството, то за първи път действа адекватно, в смисъл не прави нищо. Те, когато правят нищо, са най-добри. Впоследствие вече Петър Димитров като лъжливото овчарче започна да лъже колко има, колко може, колко ще стане след време, днес, утре и се обърка и почна да обърква нещата. Ако си бяха мълчали, този път никой нямаше да ги атакува, защото всички ние, нормалните хора, знаехме, че проблемът в момента, сега, е извън България - той е между Украйна и Русия.

Водещ: Добре. Наша ли е работата да кажем кой е крив - Украйна или Русия? Това ли е нашата. . .

Б. Борисов: Ние трябва да предявим искове незабавно, и то много дебели искове, финансови, към тези хора - и руснаци, и украинци, които ни се правеха на братя, на приятели, на колко. . . и аз ме е яд, че затварях града тук по толкова дни, като идваха техните големци из София да се движат и ги посрещнахме като месии, и Овчаров ни обясняваше, че имаме договори, които за хилядолетия са валидни, няма никакъв проблем с това. . . И какво получихме? Съжалявам за България. Или както във футбола - извинявай, бий си фал, ама той си е счупил крака. Извинявай, бий си фал. Това направи Путин. Съжалявам, студено ви е, фалирате, банкрутирате - съжалявам.

Водещ: Добре, защо шанс за България тогава?

Б. Борисов: Шансът е в това, че нашата реакция, на България, няма никакво значение. Ние сме толкова малки, толкова компрометирани в Европа, че дори виждате едно абсолютно резонно предложение за отваряне на 3 и 4 реактор в тази криза, която е, на президента предизвика не само вниманието на Брюксел. Веднага шамарче - не е това пътят, не си го помисляйте. Веднага. Веднага евроговорител излезе и каза - това не влиза и няма нищо общо един търговски договор с 3 и 4 реактор, повтарям, за нещо, за което всеки българин мечтае или радее заради гордостта, ако не за друго, да пуснем 3 и 4 реактор. Дори. . .

Водещ: Да, включително и вашият евродепутат се подписа под това.

Б. Борисов: Естествено. Всеки би се подписал, но пътят не е сега и не е в момента. Първо, той е пропуснат от всичките тези хора навремето. И второ, за да се случи, ни трябваше, за съжаление, повтарям, но тази вина в момента.

Водещ: Добре. Защо, пак питам, шанс? Защо?

Б. Борисов: В момента Европа. . . Значи, аз съм присъствал на срещите на върха на ЕНП доста пъти, а там са всичките президенти и премиери на Европа без испанския и португалския, всичките плюс Пьотеринг, плюс Мартенс, плюс Барозу. Аз съм убеден, че сега, още на първата среща, това ще се коментира много остро и алтернативите, а първата алтернатива това е ядреното гориво и ядрените централи. За да избягаме от тази зависимост, ядрените централи са първото, към което ще се обърнат. Следващата една година този удар на Русия и Украйна, не ме интересува кой е виновен в случая, и двете са ми виновни еднакво за мене, защото ние сме платци, платили сме си, с нищо не сме им виновни, да си замърсяваме въздуха. Ами, от тези отрови от мазута ще умрат хора. Кой ще ни ги плати тези хора? Ще се образуват ракови клетки. Кой ще ни ги плати? Путин? Тимошенко? Кой? И той ви казва - съжалявам за България. Нали бяхме братя? Нали тук ви посрещнахме с хляб и сол. Толкова бяхте мили. Как съжалявате? Ами, ако ние ви причиним същата щета на Русия и Украйна. Досега вече да са минали танковете, да са ни замазали. Как така? Като сме малки, това не значи, че могат да се отнасят. . . И сега трябва да се предявят, има си институции в Европа и света, където трябва да се предявят изисквания, и то много дебели, повтарям.

Водещ: Ядрената енергетика, казвате, че. . .

Б. Борисов: Ядрената енергетика е нашето спасение и сега е моментът вече, но правителството с необходимите постъпки, то има указано като план как трябва да се действа, в какви условия. Докато направим тези алтернативни газопроводи. . . аз няма да се спирам по тях, защото би било смешно в присъствието на специалисти и експерти в тази област аз да обяснявам за газови находища или газови отклонения през Гърция, през Турция. Просто ние трябва да се научим да даваме възможност на експертите, политиците, да даваме възможност на експертите, като ни предложат план, ние да заставаме зад него и да го подкрепяме, и да осигурим финансирането, а те да ни кажат кое е задължително в момента.

Водеща: Още повече че нещо интересно казахте преди малко - липсата на политическа култура. Това го приемам като признание, г-н Борисов, защото от месеци, включително и с ваше участие, текат лични нападки, спорове, скандали. И аз ви питам така ли ще я караме до изборите?

Б. Борисов: По никакъв начин не бих приел това, защото, когато Станишев някъде беше по провинцията, каза, че мутризираме държавата, аз му отговорих тогава. Аз никога пръв не съм го нападнал и ще му отговарям винаги, когато ме нападне на каквото и да е ниво, и както иска, с неговия стил. Така че, мисля, на Южната дъга демонстрирахме нов стил в общуването между лидерите на най-противопоставените партии в момента, и такива ще останем докрай, аз ви го гарантирам, но би могло да бъдем с по-нормално и по-човешко лице.

Водещ: Обаче, ако не стане така, така ли ще я караме до изборите - със скандали и с. . .

Б. Борисов: Скандалите ги предизвикват те. Как така? Ние с кое сме предизвикали скандал? Кой го кара Петър Димитров да лъже всеки ден с количествата газ и за колко дни, и да се объркват хората. Никой не го кара. Те ли ни притиснаха да ни вземат "Топлофикация"? Взеха я. Те ли взеха 1 милиард лева и до този момент им се молим и за Южната дъга, и за Северна тангента? Обещават, обещават, ето, тя годината изтече, миналата.

Водещ: Да де, ама, г-н Борисов, те ще ви питат до изборите. . .

Б. Борисов: От 1 милиард 120 милиона са върнали.

Водещ: . . . до изборите те ще ви питат: вие решихте ли поне един от големите проблеми на София? Трафика и боклука оправихте ли, та искате да управлявате държавата?

Б. Борисов: Да, разбира се.

Водещ: Как?

Б. Борисов: Само преди няколко, само преди няколко дни, можете да искате от вашето студио, ние пуснахме и последната сепарираща инсталация в Суходол. Най-малкото 50 процента от боклука на София е решен, защото тези 50 процента от него се разделят на пластмаса, хартия, стъкло, желязо, алуминий и отива в рециклиращите заводи. Остават 50 процента от цялото количество боклук. На същата тази. . . откриването на тази инсталация министър Чакъров заяви, че Брюксел гарантира, вече и той го каза, 100 процента финансирането на завода. И ние края на. . . средата на февруари ще направим и първа копка за последната инсталация, компостиране, в Богров. Вече имаме и положителен ОВОС, който не е обжалван. Така че всички проблеми, свързани с отпадъка на София към 15 февруари, няма да може нито един да ме атакува.

Водещ: Но София е задръстена.

Б. Борисов: Те могат. . . Моля?

Водещ: Но София е задръстена. София. . .

Б. Борисов: София ще бъде задръстена, след като 2 милиона души заради глада и мизерията в провинцията дойдоха да живеят в София. Вие видяхте по празниците, когато софиянци си отиваха по родните места, какво стана в София. Беше ли задръстена? И какво стана, когато почнаха да се прибират.

Водещ: Ама този проблем е вие да го решавате.

Б. Борисов: Как ще го решаваме ние. А правителството за селата ли е тогава? След като аз решавам на столицата и на 2 милиона проблема с 1 милиард, дадени на Станишев, с 40 милиона за асфалт, аз имам 40 милиона. Една естакада струва 40 милиона.

Водещ: Добре. . .

Б. Борисов: Вие искате да кажете, че държавата няма ангажимент към столицата в инфраструктурните проекти?

Водещ: Не, аз само искам да кажа това, което ще ви говорят на вас до изборите. Това, което на вас ще ви говорят до изборите.

Б. Борисов: Не само. Пускането на Южната дъга на "Околовръстното" стана само благодарение на мен. Защото, ако не бяхме тръгнали към отчуждаването, събарянето на сградите, бензиностанциите на мутрите там лично съм ги бутал, никога нямаше да почне Южната дъга.

Водещ: Г-н Борисов, имате ли сериозна управленска програма и къде са ви хората? Защото публично виждаме 5-6 души, които говорят от името на ГЕРБ.

Б. Борисов: А колко трябва да говорят?

Водещ: Двадесетина, тридесет, четиридесет, петдесет и държава се управлява с хиляди.

Б. Борисов: Утре ще ви дам списък, канете ги в "Панорама" - 30, 40, 50 човека.

Водещ: "Панорама" е последната инстанция. Ние трябва да ги видим първо проявени по вестниците и другите телевизии.

Б. Борисов: Знаете ли как се подхожда от вашите колеги?

Водещ: Как?

Б. Борисов: Обаждат се и казват искаме или Борисов, или Цветанов, или Лъчо Иванов, или Руми Желева, да речем, или Стоян Мавродиев. Ама, искаме да ви изпратим друг. Е, не, дайте ни тези. Това е подходът.

Водещ: Ами, лансирайте другите, покажете ги.

Б. Борисов: Ами, ние ги лансираме, но те стават. . . както вие казвате, каним вас. Защо не поканихте друг? Защото искате да чуете от лидера това, което ви интересува. И като кажа, че няма да има коалиция с БСП и ДПС, всички измекяри, ще ги нарека, които всеки ден, ама и отляво, и отдясно, продължават да изпълняват това активно мероприятие да убеждават, че евентуално може да се направи коалиция. . . Няма да направя коалиция с БСП и ДПС.

Водещ: Ама всеки път. . .

Б. Борисов: И това просто ми дойде до тук. Ей това се казва активно мероприятие, понеже имаш много такива колеги от службите, да ти обясня. Пускаш едно внушение. През ден все някой казва. . . и БСП, днес и Васил Божков казал, БСП и ГЕРБ може да направят коалиция. Преди няколко дни Юлиян Вучков казал така. Преди друг. Всеки ден някой излиза и казва. И нормалните хора застават и казват: абе царят ни излъга, сега и този може да ни излъже. Ама как, какво да направя?

Водещ: Вие ми обяснете защо го казват, след като всеки ден вие го опровергавате по някоя телевизия?

Б. Борисов: Ами, ще ви го обясня.

Водещ: Защото не ви вярват, примерно можем да кажем не ви вярват.

Б. Борисов: Защото избирателите на БСП органически ненавиждат и царя, и Доган. И мечтата на БСП е да се съюзи с нас. Това би им дало спокойствие на електората. Освен това ние сме модерна, ние сме млада, ние сме силна партия. Ние сме партия с характер, партия на хора, завършили навън, езиково подготвени. В общи линии аз съм единственият, който не знае език в партията, всички останали са с по 3-4 езика. Завършили в Магдебург, завършили в Лондон, завършили в Шефилд. Такива хора ще наложа в управлението. От мен се иска, аз съм го казвал много пъти, характер и да им дам възможност да изпълнят програмата. Освен това нашата програма е заложена две години, защото действително има много спорни моменти. Ето г-н Гогов ще ви каже, дори ако почнат да спорят за едно хранилище за газ, винаги ще има две или три мнения от експертите, винаги ще има спор. Ние сме я сложили две години и в момента минават кръгли маси, обществени обсъждания. Даже следващата седмица пристига президентът на фондация "Робърт Шуман" и ще има тема, кръгла маса, която ГЕРБ прави, на тема само енергетика, когато ще поканим всички специалисти по тези теми. И това накрая, което се реши и което експертите дадат, ние това залагаме в програмата. От политическата партия и от мен се изисква да се изпълнява програмата, а не този популизъм, който. . . Днес четох тази уважаема госпожа Корнелия Нинова, аз мислех, че след като я свалиха, са я дали на съд, нещо за корупция ставаше въпрос по "Булгартабак" си спомняте. Даже президентът Първанов при смяната на Овчаров, Корнелия Нинова се произнесе, че това била закъсняла, но много важна и навременна смяна, всъщност те всички влезли във Висшия партиен съвет на БСП. Аз не знаех тази смешка, но я научих днес, понеже изчетох едно интервю, че не я плашел Борисов. И нея не я плаша. Всеки ден се повтаря, че не ги плаши, но ги е било страх от популизма. А до нея, до нейното интервю - изказване на новия шеф на агенция "Пътища": 2009 година започваме да строим магистрала "Тракия". Е това се казва популизъм. Четири години в началото на всяка година тази партия казва, че ще строи магистрала "Тракия". А дойде на власт с това, че няма да даде На НДСВ да строи магистрала "Тракия", те ще я направят още следващата година. Е, на този популизъм ние няма как да отговорим.

Водещ: Обаче, г-н Борисов, хората не искат само критики, а ще искат от вас в тази криза да кажете кое е най-важното, което искате да промените в България.

Б. Борисов: Ето, най-важното, аз давам пример със София.

Водещ: Не, в България да говорим, за България да говорим.

Б. Борисов: В момента четирите най-. . .

Водещ: Вие ще отидете на избори, национални.

Б. Борисов: Да, разбира се. Аз давам пример как действам в София. Четирите най-големи проекта, финансирани с европейски пари, са в София. Сиреч ние имаме и административен капацитет, и разширението на метрото, и завода за битови отпадъци, и водоснабдяването и канализацията с Министерството на екологията, всичко това е факт. Тези пари са финансирани, вече работят тези проекти. Дайте ни другите проекти. Дори в края на годината поради това, че премиерът Станишев има няколко пиар компании, които работят, много мощни, за него, евала, но има и много черни пари, с които плаща за тях, дори писмото от Брюксел и това, че отново ни спряха магистрала "Тракия", го направиха в последния ден и тихомълком мина, не се и чу.

Водещ: Аз не ви питам за конкретни проекти, а за визия за България, най-важното, което искате да промените като дойдете на власт.

Б. Борисов: Най-важното?

Водещ: Да.

Б. Борисов: Най-важното, това е борбата с корупцията, а борбата с корупцията се води от политическата управляваща партия. И затова е много важно за нас, и затова толкова сме категорични, толкова настояваме и молим хората да отидат да гласуват. И отново тук капанът залага Станишев. Прави два избора - един юни, един август, защото знае, че неговите, възрастните хора, седят на село и ще отидат да гласуват под строй.

Водещ: Това още не е факт, г-н Борисов.

Б. Борисов: Ама ще е факт. Нали не се съмнявате, че ще е факт?

Водещ: Още не е факт.

Б. Борисов: И не се съмнявайте, че НДСВ ще си изпълни заканата и ще напусне коалицията - няма да стане.

Водещ: Още не е факт все пак.

Б. Борисов: Но ако е факт и ако стане така, ще се съгласите ли с мен, че да направиш август месец или юли, края, избор, парламентарен, означава, че работещите, нормалните хора са на почивка, на море, с децата и никой няма да си остави детето там и да се върне с жената да гласува в София и обратно. И те умишлено го правят. Освен това българинът е инертен вече за избори - като направиш веднъж за евродепутати, след един месец за парламентарни избори, хората не могат да се активират така. А това е още един капан за България като цяло, защото на българина не му се обяснява от всички нас, че най-важното в момента е европарламентът и Брюксел, и Европейският съюз. Там ще се решат големите въпроси на България. Това, че президентът или Волен Сидеров казали - отворете трети и четвърти реактор, изобщо не може да стане това, без да се съберат големите там, в Брюксел, и в един момент да кажат - о'кей, добре, да го пуснем.

Водещ: Ама, те, големите не стоят в Европейския парламент, те не стоят в Европейска парламент. . .

Б. Борисов: Точно там стоят.

Водещ: Те са шефовете на. . .

Б. Борисов: Точно там стоят големите - в Европейския парламент. Европейският парламент взима решенията, комисията ги изпълнява.

Водещ: Аз мисля, че. . .

Б. Борисов: А в Европейския парламент, ето, и ви моля, моля ви това да го проучите и да не бъркаме хората. . .

Водещ: Аз мисля, че Саркози и Меркел взимат решенията, Европейският парламент изпълнява.

Б. Борисов: Не е вярно, не е вярно. На нашите срещи, на Европейската народна партия, присъстват и Берлускони, и Караманлис, и всички премиери на Холандия, на . . . на много. Трябва да ви кажа, че споровете са много тежки между тях. Как така Меркел и Саркози? Да, те взимат, имат крайно. . . като решение, но там е колективен орган и всеки депутат, всеки глас. . . Точно както в нашия парламент, в това искам да убедя хората, както в нашия парламент един или два гласа дават едно решение или го свалят, така и в Брюксел, в Европейска парламент. В един момент, когато ще се гласува за България, един, два или три гласа ще са важни. Затова България трябва да вкара максимален брой евродепутати, за да можем като отидем там, и то в управляващите партии, да защитим интересите на България.

Водещ: Това е така, да. Да ви питам накрая вие къде се виждате в края на годината, която започва сега, на какъв пост?

Б. Борисов: На какъвто си заслужа.

Водещ: А към кой ще се стремите?

Б. Борисов: Аз винаги съм казвал, че. . . а и, между другото, Путин го показа, че няма значение на кой пост си, важното е каква сила притежаваш. Знаете колко много ме атакуваха, че ще ставам президент. . . Дали ще стана премиер или не ще зависи от това хората дали ще кажат, ще зависи представянето на партията. Ако имаме възможност ние да излъчим премиер, тогава ще събера всички експерти и ще направим сметка дали, ако стана премиер, ще е по-добре, дали ако остана кмет и сложим друг човек за премиер, ще е по-добре и накрая ще решим колективно. Аз нямам самоцел. Аз и като кмет виждате, че не ме притеснява правителството.

Водещ: Да не би, като се видим догодина по това време, да се опитвате като кмет да управлявате държавата - с едно мнозинство и друг премиер?

Б. Борисов: Между другото, кметът на Виена в момента е човек, който реално определя кой да е премиер в Австрия, защото има пълно болшинство във Виена, 15 години е кмет, социалист е, но ми е много добър приятел, и от него в момента зависи. . .

Водещ: Доста ще бъде цитирано това сравнение, г-н Борисов, което направихте в момента, тук, в България.

Б. Борисов: С кое, с кмета на Виена?

Водещ: Да. Доста ще се тълкуват вашите думи.

Б. Борисов: Нека да си тълкуват. Значи, вижте, мен много ме забавляват тези социолози и политолози, защото, нали, платете им някакви пари, и те излезат, приказват си това, което си мислят, което са им казали да кажат, те са ми забавни хора. Аз си спомням, особено един много известен социолог, аз си го пазя това - Дончева и Милен Велчев настигат Борисов. Аз ги бих.

Водещ: Добре.

Б. Борисов: Но никой не му търси отговорност за това, че за пари е манипулирал хората.

Водещ: Е, то, ако за прогнози се търсеше отговорност. . .

Б. Борисов: За пари, всичко е за пари. Партийните политолози и социолози работят за пари, и то за доста пари.

Водещ: Недейте, да не опрете и вие до тях.

Б. Борисов: Не. Моята социология е елементарна - като ходя по улицата, те, хората ми казват или добър ден, или "да се пазиш", или примерно "защо не си изчистил". И аз спирам, обяснявам: защото имам пари за ето това каре, а за другото нямам и не мога да го изчистя, защото струва пари. А всеки ден вали сняг в София за съжаление. На планината не вали, в София всеки ден вали и трябва да го чистя, а то струва милиони, милиони, милиони всеки ден. Аз искам да ги запазя за естакади и края на февруари трябва най-късно да пуснем строежа на естакадите в София.

Водещ: Добре. Г-н Борисов, благодаря ви за участието.

Б. Борисов: Благодаря ви и аз.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Отменено е решението за създаване на МБАЛ „Мама и Аз“
Отменено е решението за създаване на МБАЛ „Мама и Аз“
22:18, 01.05.2024
Чете се за: 00:37 мин.
8 медала за българските математици от Балканиадата във Варна
8 медала за българските математици от Балканиадата във Варна
22:08, 01.05.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Празнична митинг-заря в Панагюрище
Празнична митинг-заря в Панагюрище
20:30, 01.05.2024 (обновена)
Чете се за: 01:02 мин.
България отбелязва 148 години от Априлското въстание
България отбелязва 148 години от Априлското въстание
20:18, 01.05.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Главчев отмени строежа на частна детска болница, след като МС го одобри вчера (ОБЗОР)
Главчев отмени строежа на частна детска болница, след като МС го одобри вчера (ОБЗОР)
19:49, 01.05.2024
Чете се за: 11:15 мин.
Пускат движението по АМ "Струма" в участъка, блокиран от срутена подпорна стена
Пускат движението по АМ "Струма" в участъка, блокиран от срутена подпорна стена
18:53, 01.05.2024
Чете се за: 00:42 мин.
Инвеститорът на болница "Мама и аз" се отказва от създаването на педиатрично отделение
Инвеститорът на болница "Мама и аз" се отказва от създаването на педиатрично отделение
18:52, 01.05.2024
Чете се за: 00:47 мин.
БСП събра 25 леви и патриотични партии и организации в историческата сграда на НС
БСП събра 25 леви и патриотични партии и организации в историческата сграда на НС
17:41, 01.05.2024
Чете се за: 01:32 мин.
Главчев отменя решението за изграждане на частна детска болница в София
Главчев отменя решението за изграждане на частна детска болница в София
17:08, 01.05.2024
Чете се за: 00:52 мин.
ГЕРБ: Очакваме служебното правителство да работи за изграждането на държавна национална детска болница
ГЕРБ: Очакваме служебното правителство да работи за изграждането на държавна национална детска болница
16:58, 01.05.2024
Чете се за: 01:12 мин.
Русенци се включиха в традиционното първомайско хоро
Русенци се включиха в традиционното първомайско хоро
16:48, 01.05.2024
Чете се за: 00:25 мин.
Варна посрещна копие на чудотворната икона на Богородица - "Скоропослушница" от Атон
Варна посрещна копие на чудотворната икона на Богородица - "Скоропослушница" от Атон
16:31, 01.05.2024
Чете се за: 01:02 мин.
Топ 24
Най-четени
Директорът на АЕЦ Козлодуй инж. Иван Генов: Трети и четвърти блок рано или късно ще работят
Директорът на АЕЦ "Козлодуй" инж. Иван Генов: Трети и четвърти блок рано или късно ще работят
Нови придобивки за полицаите
Нови придобивки за полицаите