НОВИНИ

БСП събра 25 леви и патриотични партии и организации в историческата сграда на НС

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:41, 01.05.2024
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

В Международния ден на труда БСП събра 25 леви и патриотични партии и организации. Участниците приеха декларация, в която заявяват, че са алтернатива на досегашното управление и са готови да се борят със задкулисието и паралелната държавата.

Срещата се проведе в пленарната зала на историческата сграда на Народното събрание. В дискусията се включиха представители на 10 партии и 15 организации от левия и патриотичния сектор, които изразиха тревога от посоката на развитие на страната. И заявиха готовност са да се борят с паралелната държава. Въпреки поканата от БСП, в събитието не се включиха знакови имена, напуснали партията. Участниците приеха декларация, в която заявяват, че алтернатива има.

"Обединяваме нашите сили, за да кажем ясно и високо - алтернатива има. Лява, патриотична, национално отговорна алтернатива на хора, партии и организации, които отхвърлят властта на паралелната държава и са готови да вложат цялата си енергия, за да изтръгнат България от хватката на задкулисието и да я върнат на българските граждани", каза Кристиан Вигенин, зам.-председател на БСП.

"Да защитим историята на България, да защитим мира, да се сложат край на войните, да спасим България от хватката на корупцията, паралелната държава и задкулисието", подчерта Корнелия Нинова, председател на БСП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниеле Де Роси: Леверкузен са непобедени, но не и непобедими
Даниеле Де Роси: Леверкузен са непобедени, но не и непобедими
Бронзовият олимпийски медалист в плуването Бруно Фратус няма да участва в Париж 2024
Бронзовият олимпийски медалист в плуването Бруно Фратус няма да участва в Париж 2024