НОВИНИ

Камилче се роди в зоопарка в Ловеч

За първи път в 54-годишната история на зоопарка в Ловеч се роди камилче. То е мъжко, тежи около 50 килограма и е в добро състояние. Новороденото е под постоянно наблюдение.

bnt avatar logo
от Дарина Цветкова
17:50, 21.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Това е третото родено в зоологическа градина в България камилче. Другите две са се появили на бял свят в зоопарковете във Варна и София. С новия обитател в ловешкия парк камилите стават шест.

„Грижите са основно майчини, т.е. камилата да го приеме, да има добър инстинкт. Това, което се иска от нас, е да предоставим малко спокойствие първоначално, като са заделени и да имат всичко необходимо, като храна и вода”, поясни д-р Ивайло Станков, директор на зоопарка.

Преди седмица в зоологическата градина в Ловеч са се родили две муфлончета - мъжко и женско, а преди три дни - малко камерунско мъжко козле. В зоопарка от началото на тази година посетителите се радват и на пет сребърни и четири диамантени фазанчета.

„Сега наистина е по-красиво, по-оправено, по-оформено, животните са добре”, каза Диляна Йонкова, която е дошла да разгледа.

В момента животните в ловешкия зоопарк са близо 400 от 62 вида.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата: Павел Александров е ръководил организирана престъпна група
Прокуратурата: Павел Александров е ръководил организирана престъпна група
Срещи на президента Плевнелиев в Ню Йорк
Срещи на президента Плевнелиев в Ню Йорк