НОВИНИ

Нова експертиза за здравето на Кирил Рашков

Поредно дело срещу Кирил Рашков, този път за обида и нападение над журналисти. Районният съд назначи нова медицинска експертиза за състоянието на Рашков. Кардиолог ще трябва да прецени дали може да участва в производството срещу него, или то трябва да бъде прекратено. Преди експертното становище не може да бъде даден ход на делото.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
15:57, 21.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Според защитата на Кирил Рашков състоянието му е изключително тежко. През последните два месеца е прекарал пневмония и два миокардни инфаркта. Следващата седмица са насрочени консултации във Франция за трансплантация на сърце.

Росица Драгинова, адвокат на Кирил Рашков
"Всичките документи, от Франция особено, които сме приложили,казват, че може да възникне и внезапна смърт. Не може един човек да се изтезава само и само да приключи наказателен процес.

Кирил Рашков вече е осъждан за хулиганство след като е направил неприличен жест на излизане от съдебната зала. Сегашното му обвинение е за опасен рецидив.

Атанас Илиев, прокурор:
"Предвиденото наказание е от една до шест години лишаване от свобода. Ако се стигне до осъдителна присъда, съгласно внесения от нас обвинителен акт, наказанието би следвало да е ефективно, т.е лишаване от свобода".

Следващото заседание по делото е насрочено за 23 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: Доживотен затвор за Атанаска Георгиева от Поморие
Окончателно: Доживотен затвор за Атанаска Георгиева от Поморие
Започна делото срещу акушерката в Окръжния съд  Ловеч
Започна делото срещу акушерката в Окръжния съд Ловеч