НОВИНИ

Вечерен час за американските военни в Окинава

Бивш морски пехотинец беше арестуван и заподозрян в убийството на жената. Американските военни от базата на острова обявиха 30 дневен траур и въведоха вечерен час. Преди дни японският премиер Шиндзо Абе протестира срещу нападението пред президента Обама.

bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 29.05.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Консумацията на алкохол извън американската база е забранена, вечерният час е до полунощ, отменени са и всички фестивали, празненства и концерти. Забраните важат в 30-дневен срок и са в сила не само за 30-те хиляди американски военнослужещи в Окинава, но и за техните семейства.

генерал-лейтенант Лорънс Никълсън, командир на морската пехота на САЩ в Япония
"Това беше атака срещу човешкото достойнство и почтеност. Не само общността на Окинава, но и американската общност е в траур. Нашите молитви и мисли са и ще бъдат с жертвата и нейното семейство. "

Американски служител във военната база е арестуван по подозрение в убийството на 20-годишната японка. Мнозина японци свързват американската база в Окинава с престъпност. През 2013-та година на всички американски военни в Япония беше наложен вечерен час, след двама моряци признаха, че са изнасилили японка на острова. През 95-та година изнасилването на 12-годишно момиче от американски служител предизвика масови протести.

В базата в Окинава се намират почти половината американски военни, разположени в Япония. Има планове тя да бъде преместен в по-малко населена част но японския остров, но местните жители настояват за пълното премахване на американското военно присъствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мълнии удариха Европа
Мълнии удариха Европа
Нов спортен комплекс в Ново село
Нов спортен комплекс в Ново село