НОВИНИ

Нов спортен комплекс в Ново село

Община с по-малко от три хиляди жители е с нов спортен комплекс за шест милиона лева. Инвестицията в Ново село е с европейски средства, а спортната база е най-голямата в област Видин.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
10:55, 29.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Спортният комплекс е на площ от 38 декара с футболен терен, лекоатлетическа писта, четири игрища и басейн. За изграждането му кандидатствали по Програмата за развитие на селските райони

Георги Стоенелов, кмет на община Ново село
„Малко скептично погледнато, не вярвахме, че такава инвестиция може да се вкара в една малка община, както Ново село, но така или иначе получи се."

На стадиона и новите игрища ще се подготвят спортисти не само от общината. Базата е достъпна за всички и според условието по проекта, засега ползването и е безплатно.

На общината остава грижата за новата база, а за поддържката ще трябват повече от 60 хиляди лева всяка година, затова за придобивката има и скептици.

Желязко Бузов
„Много песимисти има. Какво е направено, защо е направено? Което е направено, това е хубаво за селото и за младите хора."

На стадиона в Ново село вече тренират децата, а наесен ще възродят и мъжкия футбол. Гордеят се, че отборът им Славия /Ново село/ е печелил купата за селски първенец на България, затова е поставена и плоча на състава, станал шампион на страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вечерен час за американските военни в Окинава
Вечерен час за американските военни в Окинава
Ще поскъпне ли почивката в Гърция след вдигане на цените на стоките и ДДС?
Ще поскъпне ли почивката в Гърция след вдигане на цените на стоките и ДДС?