НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Българка ще отговаря за музикалната картина на оркестъра на Би Би Си. Кан обича Алмодовар. Балетът на ЛА припозна българските хора. Индия в 80 кадъра. Време е за "Хладно пиво".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:35, 04.02.2017
Чете се за: 01:01 мин.
Още


Добринка Табакова е новият щатен композитор на изисканата формация. Победите на световната сцена не започват и не спират тук - дебютният й албум „Струнни пътеки” има Грами номинация, нейна композиция получава първа награда за химн послучай златния юбилей на кралица Елизабет II .

Кан обича Алмодовар, Педро също обича Кан. Винаги е заобиколен от блестящи актриси, които успява да завихри в шеметните си истории. Лошото момче киното ще оглави журито на изтънчения фестивал на Лазурния бряг.

Прочутият балет на Ел Ей избра българските хора за новата си програма.Танцът в неравноделен такт е сериозно предизвикателство, особено, когато си се родил на другия край на планетата. Но точно това амбицира танцьорите от града на ангелите. Лос Анджелис балет избра трудните Добруджански и Варненски хора. Сериозно рамо удариха Сиатълската група за източноевропейски фолклор „Радост”, "Жарава" и професорите по етномузикология в Калифорнийския Университет Цветанка и Иван Варимезови.

Индия в 80 кадъра. Трудна задача, но удоволствието е за двете страни- автора и съзерцателите. „Светлина в очите – прах по нозете” – това е заглавието и словесно пояснение на изкуствоведа Пламена Рачева. В галерия София прес се събират легенди, храмове, пресечната точка на три океана, чаени плантации. С усещането за светлината, която изниква от всеки ъгъл и праха, който остава по краката, от местата, в които може да пристъпиш само бос.

Балканският ритъм идва съвсем скоро с „Хладно пиво”. Хърватската банда, припознала като свое име “Хладно пиво” ще излезе за първи път на БГ сцена. Ще ни донесат интересен музикален микс - пънк, хард рок, етно мотиви, хип-хоп. Събират се преди 30 години в Загреб и имат сериозна пивография. От всички награди особено ценят тази за принос в разпространяването на послания за толерантност в региона на бивша Югославия в най-смутните времена. Очакваме ги на 25 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди протестираха в Лондон срещу имигрантската политика на Доналд Тръмп
Хиляди протестираха в Лондон срещу имигрантската политика на Доналд Тръмп
Саундтракът към мюзикъла La La Land оглави британската класация за албуми
Саундтракът към мюзикъла "La La Land" оглави британската класация за албуми