НОВИНИ

Първа победа за Григор Димитров на турнира "Гаранти Коза София Оупън"

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на София оупън. Пред близо 10 хиляди зрители в "Арена Армеец" първата ракета на България надигра поляка Йежи Янович с 2:1 сета, а двубоят продължи 2 часа и 2 минути. Негов съперник в следващата фаза на турнира ще бъде Виктор Троицки. Двамата имат четири официални мача помежду си и двамата са с по две победи. Сблъсъкът е утре след 18:00 часа - в ефира на БНТ 1 и БНТ HD.

bnt avatar logo
от БТА
20:15, 09.02.2017 (обновена)
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Поставеният под номер 3 Димитров пласира 15 аса и се наложи над бившия номер 14 в света Йежи Янович (Полша) с 4:6, 6:3, 7:5, след 2:02 часа игра. Така той записа първа победа в турнир в България след четири поредни загуби на родна земя в юношеските си години в състезания от сериите "Фючърс" и "Чаланджър" в периода 2007-2009 година.

203-сантиметровият поляк, 267-и в света в момента, стартира отлично мача и с единствен пробив в петия гейм той стигна до успеха в първия сет. В него Янович вкара 76 процента от първия си сервис и спечели 20 от 25 разиграни точки при собственото си подаване, като не даде възможност за пробив на българина.

25-годишният хасковлия, полуфиналист на Откритото първенство на Австралия през януари, постепенно започна да намира ретура си и успя да реализира първи пробив в четвъртия гейм на втория сет, след което нямаше особени проблеми и изравни резултата.

;

В решителния трети сет Димитров се измъкна от 15:40 при собствен сервис в шестия гейм, а в следващия гейм българинът пропусна три възможности за пробив. Хасковлията все пак успя да вземе последния сервис-гейм на съперника в мача и поведе с 6:5, а след това спечели и подаването си, за да триумфира за радост на над 9 хиляди по трибуните на зала "Арена Армеец".

На четвъртфиналите 13-ият в света Димитров ще срещне в петък миналогодишния вицешампион Виктор Троицки от Сърбия, който утре ще празнува 31-и рожден ден. Двамата имат по две разменени победи досега, като Троицки спечели последните два мача между тях през миналия сезон.

"Тази победа е изцяло ваша. Вие ми измъкнахме мача, със сигурност. Да играя пред родна публика е адски вълнуващо. Тази вечер излизането ми на корта беше още по-вълнуващо. Първите двубои на всеки турнир са малко трудни. Няма да става по-лесно, така или иначе", заяви Димитров минути след победата си над Янович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цистерна дерайлира край варненското село Боряна, няма пострадали
Цистерна дерайлира край варненското село Боряна, няма пострадали
Инцидент във френска АЕЦ, няма опасност от изтичане на радиация
Инцидент във френска АЕЦ, няма опасност от изтичане на радиация