НОВИНИ

Данаил Кирилов за министерските оставки: Ще се съобразим с волята на премиера

Председателят на ВКС Лозан Панов днес не беше в Пленарна зала, което стана повод за допълнителен дебат. Колегите от опозицията - според мен напълно основателно - поискаха да се отложи обсъждането, за да може да присъства и председателя на ВКС, коментира в предаването "Още от деня" Данаил Кирилов, председател на правната комисия в НС.

bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 12.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

По повод липсата на Панов Кирилов обясни, че вчера около 12 часа му е позвънил председателят на НС Цвета Караянчева във връзка с процедурата на "поканване". Всички бяха поканени по един и същ начин от кабинета на председателя на НС, обясни той.

По думите му, този доклад е бил обсъден в края на юли в правната комисия и тогава господин Панов е присъствал и участвал в обсъждането.

Изводите от доклада според него са много, а по-важните неща касаят диспропорции в натовареността на различните съдилища.

Кирилов коментира и отхвърленото от правната комисия президентско вето върху Административния кодекс. "Искам да разсея внушенията, че се препятства достъпа до правосъдие", обясни той.

По повод съдбата на царските имоти Данаил Кирилов обясни, че въпросът е "много правен, но и много исторически и касае начина и степента на разумно уреждане на отношенията на една държава с една историческа личност".

А по повод гласуването на трите министерски оставки, депутатът от ГЕРБ потвърди, че ще се съобразят с волята на премиера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Веселин Марешки: Само нашата партия е алтернатива
Веселин Марешки: Само нашата партия е алтернатива
Рекордният тримилионен пътник кацна на летище Бургас (СНИМКИ)
Рекордният тримилионен пътник кацна на летище Бургас (СНИМКИ)