НОВИНИ

Аферата "Ало, Банов съм": Ще подаде ли оставка министърът на културата

Обвиненията на депутата от левицата Елена Йончева срещу министъра на културата Боил Банов се превърнаха в политически скандал през изминалата седмица. Какъв е отзвукът от него и какво означават реакциите на ожесточените престрелки между опозицията и управляващите - темата в Сутрешния блок на БНТ коментираха Мира Баджева, журналист и издател и Борислав Зюмбюлев, главен редактор на в. "24 часа".

bnt avatar logo
от БНТ
09:06, 01.02.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Според Баджева, с приближаването на европейските избори, сблъсъците се изострят и предстои да гледаме още много подобни сюжети на аферата "Ало, Банов съм".

Мира Баджева, журналист и издател: Рано или късно пак ще стигнем до оставката на Банов, защото това тежи на управлението и ако ГЕРБ иска да спечели следващите избори, които са европейски, това ще се отрази много лошо на имиджа им. Това е единственият ход за тях.

Според Зюмбюлев обаче, министърът на културата няма да подаде оставка, защото по този начин ще признае вината си по обвиненията на Елена Йончева.

Борислав Зюмбюлев, главен редактор на в. "24 часа": БСП се беше много обезличила, с това действие направи нещо, което придаде смисъл на съществуването й.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фейсбук изтри стотици акаунти, свързани с Иран
Фейсбук изтри стотици акаунти, свързани с Иран
​#Европа отново в ефира на БНТ
​#Европа отново в ефира на БНТ