НОВИНИ

Министрите Маринов и Ананиев отчетоха в НС мерките срещу коронавируса

Няма опасност по отношение на коронавируса у нас. Предприети са всички мерки и хората могат да бъдат спокойни. Около това мнение се обединиха единодушно депутати от всички парламентарни групи, след като изслушаха двамата министри на здравеопазването - Кирил Ананиев и на вътрешните работи Младен Маринов. Двамата информираха подробно депутатите и увериха, че няма случаи на коронавирус у нас. В контакт са помежду си непрекъснато и няма нужда тестовете да се изпращат и във контролна лаборатория извън нашата страна.

bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 19.02.2020
Чете се за: 00:19 мин.
У нас
Кирил Ананиев - министър на здравеопазването: Аз съм убеден, че не е необходимо да изпращаме съответните кръвни проби в референтни европейски лаборатории. Тъй като нашата Национална референтна лаборатория е на европейско и световно равнише да направи съответното изследване. За да направи съответното изследване и да установи има или няма коронавирус 2019".
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: МВР има възможност да прави анализ на пътуващите. Така, че да разберем от коя дестинация пристигат на летищата. И съответно всички държави, в които има констатиран коронавирус. Попадат в категорията лица, които минават на такава проверка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия
Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия
Продължават претърсванията и изземванията в офисите на Божков
Продължават претърсванията и изземванията в офисите на Божков