НОВИНИ

АПИ: Шофьори без винетки няма да се глобяват за населените места около София

Oще днес може би ще има решение на казуса със заплащането на винетната такса за населените места около София. Хората категорично няма да бъдат глобявани. Това потвърдиха и от общината, и от Агенция пътна инфраструктура.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
08:59, 19.02.2020
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Зафир Зарков - заместник-председател на Транспортната комисия: Трябва да е пределно ясно, че това не отговаря на истината. Още повече след думите от сутринта на председателя на управителния съвет на АПИ, който категорично заяви, че няма санкционирани във въпросните трасета. А именно за трасетата, за които ние сме се разбрали вече и това, което е изричното настояване на Столична община и на кмета на София заявявано, че до всяко населено място в града не само, защото то е София-град като област, като община съвпада изцяло, а и като икономически активен регион, би следвало до всяко населено място да има осигурен маршрут, по който да се пътува.
Георги Терзийски - председател ма АПИ: След решение на Министерски съвет по внесеното, съвместно със Столична община искане за освобождаване , тези участъци няма да изискват винетна такса.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът поднесе цветя пред паметника на Левски
Премиерът поднесе цветя пред паметника на Левски
Промени в движението в София заради церемонията пред паметника Левски
Промени в движението в София заради церемонията пред паметника Левски