Ангел Джамбазки за ЕС: Притеснявам се от двойните стандарти

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки изрази от притеснението си от двойния стандарт в Европейския съюз. В студиото на „Още от деня“ той посочи, че няколко централноевропейски страни се опитват да налагат мнението си в целия съюз и не позволяват на Полша, например, да извърши желаните от нея съдебни реформи.

от БНТ
19:15, 21.12.2017
Чете се за: 01:20 мин.
По света

Полша има национално правителство, избрано с огромна подкрепа, отбеляза Джамбазки. Според него промените в Полша целят да се възстанови справедливостта от тяхна гледна точка, но Доналд Туск, като представител на политическа сила, която не е в управлението, прави всичко по силите си да „прави контра“. Джамбазки определи процедурата на ЕК срещу Полша като „голяма грешка“.

Ангел Джамбазки, евродепутат, ВМР: Големите и важни държави в Европа казват, че Полша не може да взима решения за вътрешния си ред.
;

Джамбазки определи законодателствотго на Полша като напълно нормално и подчерта, че вътрешният ред и правосъдието са въпроси от вътрешния ред на държавите. Според него ЕК се дразни от това, че управляващите в Полша от „Право и справедливост“ не допускат мигранти.

Ангел Джамбазки, евродепутат, ВМРО: Това е опит за наказание на Полша така както в преговорете за напускането на Великобритания едни държави се опитват да унизят Обединеното кралство.

Той заяви, че и България трябва да наложи вето срещу процедурата срещу Полша, но това е въпрос на разговори в коалицията. Според Джамбазки подобна намеса от страна на ЕК във вътрешните дела на страните не е правилна. Той посочи Холандия и Белгия като част от държавите, които искат да налагат дневния ред в Европа.

Ангел Джамбазки, евродепутат, ВМРО: Ядосаен съм на Холандия от доста време заради двойния им стандарт. Тя се съобразява с партията на г-н Вилдерс, който е доста антиевропейски настроен. Помните, той говори колко българите сме лоши. Но Рюте, който е либерал, се съобразява с Вилдерс, и пречи на България. А на нас говорят за солидарност.
;

За доказателства около двойния стандарт в Европа Джамбазки посочи Германия, която нарушава европейското законодателство, като пречи на източноевропейски превозвачи и делата срещу нея в съда на Общността се бавят с години.

Ангел Джамбазки, евродепутат, ВМРО: Притеснявам се от двойните стандарти. Когато влизахме в Европейския съюз, спазвахме правилата на общия пазар. Затова има много чужди търговски вериги и две български. Но когато общият пазар трябва да отиде в Германия, пред по-ниската цена на труда на български, румънски и унгарски предприемачи се появяват пречки.

Като част от двойния стандарт той посочи мониторинга върху България и делата срещу страната ни, каквито отсъстват срещу Германия и Франция, например.

Джамбазки определи като „нередно“ това БСП и ДПС да говорят срещу корупцията, тъй като по думите му те са ярки нейни ярки представители.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Общинските съветници в Силистра работят вече с таблети
Общинските съветници в Силистра работят вече с таблети
Все повече хотели в Банско избират храни от региона за гостите си
Все повече хотели в Банско избират храни от региона за гостите си