НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Амбициозни кинопроекти се готвят за новата година

За киното няма почивка. Амбициозни проекти се готвят за новата година.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
09:20, 28.12.2018
Чете се за: 00:55 мин.
Още

Музей на киното много скоро ще отвори врати в Лос Анджелис. Основната заслуга за създаването му има Академията за киноизкуство, която присъжда наградите "Оскар". И призовават - "Да влезем във филма". Със сигурност ще е мегаинтересно - ако не успеете да го посетите физически, ще ви разходим виртуално.

Да се готвим за мегакиноприключението София филм фест, което ни очаква през март. Вече е ясно кой филм ще поведе киномаратона - "Да ходиш по вода" на Андрей Паунов. Филмът, представен за първи път на фестивала в Локарно, проследява процеса по реализирането на един от най-мащабните арт проекти - „Плаващите кейове”. Навлиза дълбоко в артистичните търсения и личните взаимоотношения на Христо Явашев - Кристо - творецът, който създаде усещането, че наистина ходим по водата.

Стефан Командарев издаде още малко тайни от снимачната площадка и звездната дружина, която е събрал. В новия му филм „В кръг” идва след „Посоки”, като част от трилогията, вдъхновена от нощния живот на София. Една нощ, три патрулки и три двойки полицаи в истории, взети назаем от реалния живот. Очакваме новия филм през 2019 г.

"Аквамен" настъпва и тук, след като измести другите екранни приказки. В ролята на водния човек ще видим Джейсън Момоа, нашумял с ролята си в "Игра на тронове". Той принадлежи на земното и подводно кралство, но се чувства отхвърлен отвсякъде. Получовек, полуатландец, Аквамен е отдаден боец, който трябва да помири двата свята. В света на хората той е Артър Къри, отгледан от баща си Том. В същото време е първороден син на кралица Атлана, с образа на Никол Кидман. И силата му трябва да обедини земните и водни територии и обитатели.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мароканската брегова охрана спаси над 360 нелегални мигранти в Средиземно море
Мароканската брегова охрана спаси над 360 нелегални мигранти в Средиземно море
Предупреждение за висока лавинна опасност
Предупреждение за висока лавинна опасност