НОВИНИ

"Аскеер" за БНТ за популяризирането на българската култура

Поредното признание за Българската национална телевизия. По случай 55-годишнината на Обществената медия и 25-годишнината от учредавянето на наградите "Аскеер" генералният директор Вяра Анкова бе удостоена с престижната статуетка. Почетният "Аскеер" бе присъден на БНТ за популяризирането на българската култура.

Айше Сали
от Айше Сали
17:33, 22.12.2015
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Почетен "Асеер" Академията връчва на малцина. И то само при специални случаи. Българската национална телевизия го заслужи, защото чрез нашия ефир културата намира своето място във всеки български дом.

Милен Миланов, председател на фондация "Аскеер": "Имам честта и удоволствието да връча лично този почетен "Аскеер" на Вяра Анкова, ген. директор на БНТ, за нейното всеотдайно служене на българската духовност, театрално изкуство и култура."

Вяра Анкова - генерален директор на БНТ: "Това е изключително голяма чест за Българската национална телевизия и за мен като генерален директор да съм преносителя на тази награда към колегите, които наистина през тези години превърнаха в кауза БНТ да бъде естествен дом на културата."

Според председателя на СЕМ, националната телевизия е успяла да предаде медийно лице на изкуството.

Доц. Георги Лозанов, председател на СЕМ: "Не е никак лесно да се показва, отразява, коментира културата. Културата да не изглежда нещо, което е чуждо."
Васил Михайлов, почетен председател на фондация "Аскеер": "Не допуснахте националната ни телевизия да стане чалга."
Проф. Георги Каприев, философ: "Не е случайно, че наградите "Аскеер" имат своята популярност и извън театъра, за което, разбира се, трябва да се благодари и на телевизията."

Всяка година на 24 май БНТ ви прави свидетели на вълнуващата церемония, организирана от фондация "Аскеер" и на която най-заслужилите български театрали получават статуетката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Булгаргаз: ​Природният газ поевтинява с около 10% от 1 април 2016 г.
"Булгаргаз": ​Природният газ поевтинява с около 10% от 1 април 2016 г.
Филм на БНТ с голямата награда от първия Турист филм фест
Филм на БНТ с голямата награда от първия "Турист филм фест"