НОВИНИ

Спират ТИР-овете по магистралите и основните пътища за Коледните празници

Утре влиза в сила пълна забрана за движение на тежкотоварни автомобили по автомагистралите и основните пътища в страната заради Коледните празници. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова.

bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 22.12.2015
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Според Павлова, най-натоварени ще бъдат направленията от София към граничните пунктове "Кулата" и "Калотина", както и магистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица". За да се облекчи трафикът, забраната влиза в сила от 2 часа на 23 декември и ще продължи до 20 часа същия ден. Същата забрана ще има и в неделя - 27 декември, както и на 30 декември и на 3 януари.

Около 3000 машини ще обслужват републиканската пътна мрежа през зимата. Осигурени са всички необходими количества сол, пясък и препарати за обработка на пътищата.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството: "Ние и в момента извършваме превантивно обработване на високопланинските проходи, на всички участъци, на които температурите изискват обработване на пътната мрежа. Имаме сключени договори за поддържане на абсолютно цялата страна, на територията на всички области има сключени договори, има оперативни планове утвърдени, имаме проверено наличното оборудване и механизация."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топли дрехи за хората в нужда
Топли дрехи за хората в нужда
Двама мъже са простреляни при въоръжен грабеж в Пазарджик
Двама мъже са простреляни при въоръжен грабеж в Пазарджик