Асоциацията на прокурорите подкрепя кандидатурата на Гешев за главен прокурор

Прокурорите, застанали зад кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, са категорични, че го подкрепят не по задължение и под строй. От Асоциацията на прокурорите напомниха, че още в първите месеци на годината са очертали профила на бъдещия обвинител номер 1 и издигнатата по-късно номинация на сегашния заместник-главен прокурор се доближава най-близо до този профил. Зад протестите прокурорите вижда опит за политическа намеса в процедурата за избор на нов главен прокурор.

от БНТ
17:58, 12.09.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Елин Алексов, зам.-председател на Асоциацията на прокурорите, прокурор във ВКП: Всеки от колегите прокурори вижда част от себе си в това, което върши господин Гешев. Като искам да кажа, че това, което се вижда от обществото, че той присъства на брифинги, участва в акции, присъства във важни операции в различни части на страната е върхът на айсберга.
Христо Колев, прокурор в Окръжна прокуратура Бургас: Прокурор Иван Гешев е работил с много от прокурорите, които го подкрепиха. Това е изключително важно, тъй като до този момент нито един от досегашните главни прокурори не беше работил в системата на прокуратурата.
Сийка Милева, прокурор в Специализираната прокуратура: Политиците нямат право да влияят върху избора на главен прокурор, върху това кой да бъде председател на ВКС или кой да оглави лекарския съюз например.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Поройни дъждове предизвикаха наводнения във Валенсия
Поройни дъждове предизвикаха наводнения във Валенсия
Бойко Борисов: България не се е отказала от Шенген
Бойко Борисов: България не се е отказала от Шенген