НОВИНИ

Автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ са проходими при зимни условия

Автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ са проходими при зимни условия. 103 машини извършват снегопочисване.45 броя специализирана техника обслужва трасето на АМ „Хемус“ в област София. 58 снегорина чистят пътната настилка на АМ „Тракия“ в областите София, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора и я обработват със сол и химикали против заледяване.

bnt avatar logo
от АПИ
13:37, 17.01.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
автомагистралите хемус тракия проходими зимни условия

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хаос в страната заради сняг и дъжд
Хаос в страната заради сняг и дъжд
Непроходимите улици в Плевен
Непроходимите улици в Плевен