Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Бивш шеф на СДВР за убийството в Русе: Не бива да се избързва с версиите

Различни версии и все още никаква яснота - така може да се опише развитието на случая с убийството на журналистката Виктория Маринова. Гости по темата в студиото на Сутрешния блок на БНТ - адвокат Иво Найденов и бившия шеф на СДВР Валери Йорданов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 09.10.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Валери Йорданов, бивш шеф на СДВР:За съжаление информацията, която тече и по медиите е не бих казал противоречива, но доста разностранна по отношение на версиите, които се тиражират по отношение на това какво е намерено и други подробности.

Не бива да се избързва с версиите, категоричен е Йорданов.

Валери Йорданов, бивш шеф на СДВР: Защото видяхме едно насочване като например това, че това е свързано с нейната дейност, другата версия, че е свързано с лични взаимоотношения и с други хора. Аз съм убеден, че този случай ще бъде разкрит, нека общественият натиск да бъде по-умерен и по-обективен, за да няма противоречие.


Още е рано да се каже коя е основната версия, обясни той.

Може би беше повече преекспонирано по отношение дейността на вашата колежка - имам предвид нали разследване на еврофондове и т.н. - аз искрено казвам, че не ми е известно тя да е разследващ журналист, но не значи, че моето мнение е меродавно. На това беше наблегнато повече.

Според адвокатът Иво Найденов трябва МВР и прокуратурата да бъдат оставени да си свършат работата и да не бъдат под този натриск, под който са поставени.

Иво Найденов, адвокат: Не става въпрос за елементарно деяние, а за най-тежкото престъпление, което си иска много работа, много работа на място и аз съм убеден,че служителите на МВР си вършат работата.

Според Найденов много умерено се подава информация от страна на полицията, което и е нормално да бъде така, обясни той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Делян Георгиев: ​Над 60% от повикванията на телефон 112 не са спешни
Д-р Делян Георгиев: ​Над 60% от повикванията на телефон 112 не са спешни
​Петима са ранени след верижната катастрофа на АМ Тракия край Ихтиман
​Петима са ранени след верижната катастрофа на АМ "Тракия" край Ихтиман