НОВИНИ

Благотворителната изложба "Откривай България" помага на Българската Коледа

Почти месец след големия финал на Детската Евровизия чувството на гордост и щастие още се усеща. Това е събитието, което накара цяла Европа да обърне поглед към България. Днес отново призоваваме чрез логото на Евровизия - ,,Откривай". Преди час в Дома на Европа беше представена благотворителната изложба ,,Откривай България''.Вижте прякото включване на Милена Кирова в новините "По света и у нас " в 12 ч.

bnt avatar logo
от БНТ
13:08, 12.12.2015
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Идеята е всички да помогнем на децата на Българската Коледа. Инициатива, която БНТ подкрепя от години. Децата на Европа откриха България, а сега ще я преоткрият чрез изкуството. 13 града и 13 български художника си подадоха ръка за да препотвърдят мястото на България на европейската културна карта. На откриването присъстваха г-н Огнян Златев, ръководител на Делегацията на ЕК в София, и г-жа Вяра Анкова, генерален директор на БНТ.

Огнян Златев отправи послание към всички да отворят сърцата си и да помогнат на децата като си закупят по една картина, които са една отлична визитна картичка на страната ни. Той изрази надежда, че много хора ще откликнат и ще се включат в тази благородна инициатива.

Генералният директор на БНТ Вяра Анкова заяви, че Детската Евровизия е била една сбъдната мечта. БНТ винаги се е стремяла да присъства на европейската културна сцена, да бъде една основна част от европейската асоциация за радио и телевизия. Така както Българската Коледа е една кампания, която сбъдва мечти и осъществява надежди така за БНТ Детската Евровизия беше това, каза Вяра Анкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аерогара Единбург
Аерогара Единбург
 Лице в лице: Радан Кънев и Цветан Цветанов в “Панорама”
Лице в лице: Радан Кънев и Цветан Цветанов в “Панорама”