НОВИНИ

Откриват ски сезона в Банско

Със заря, демонстративни ски спускания на писта „Алберто Томба" на двукратния олимпийски шампион Маркус Васмайер, Марк Жирардели и Петър Попангелов ще бъде открит ски сезонът в Банско.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
12:31, 12.12.2015
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Стотици фенове на белите спортове, местни жители и гости наблюдават на живо спусканията на известните скиори. Тази сутрин официално бе пуснат шестседалковият лифт, койте ще извозва скиори от местността Шилигарника до Връх Тодорка. И тази година при откриването на сезона атракция е играта „Ловци на съкровища", в която победителят печели чисто нов автомобил, както и други по-малки награди като почивка в хотелите в курорта или мобилен телефон. За да стигнат до наградите обаче, хората трябва да търсят в снега малки сандъчета.

Промоционално днес цената за лифт картата ще бъде 10 лева, а не 58.

Естествен сняг по пистите все още няма и за това работят всички оръдията за изкуствен сняг, така че да направят пистите годни за спускания. Банско разполага със 70 километра обезопасени писти, като цялото трасе е оборудвано с машини за изкуствен сняг.

От фирмата концесионер на ски зона "Банско" напомнят, че в цените на ски картите е включена планинска застраховка, а този сезон децата до 7 години ще могат да ползват съоръженията за 1 лев на ден. Празнично тържество ще има в центъра на града в 1730 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДСБ с обща позиция
ДСБ с обща позиция
Арт щрихи с Галя Крайчовска - 12 декември 2015 г.
Арт щрихи с Галя Крайчовска - 12 декември 2015 г.