НОВИНИ

Лице в лице: Радан Кънев и Цветан Цветанов в “Панорама”

Радан Кънев и Цветан Цветанов застанаха лице в лице за първи път след оставката на правосъдния министър Христо Иванов в студиото на “Панорама”. Лидерът на ДСБ заяви, че очаква съпартиеца му и здравен министър д-р Петър Москов да подаде оставка, а Цветан Цветанов изрази увереност, че управляващите ще запазят властта. Ръководството на ДСБ сесъбира днес в Поморие, за да реши дали партията да остане във властта или да мине в опозиция.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
12:46, 12.12.2015
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

По думите на Радан Кънев, министър Христо Иванов не е получил необходимата подкрепа не само от ГЕРБ, но и от Реформаторския блок.Лидерът на ДСБ заяви, че очаква и други да последват личния му избор.

Радан Кънев, съпредседател на ПГ на Реформаторски блок: Очаквам от Петър Москов да се оттегли от управлението, но има решения, които не се взимат от един човек. Една от силите на реформаторската десница у нас винаги е била в това, че не зависи от решенията на един човек. Така, че аз какво ще призова е напълно ясно, а какво ще реши ръководството на ДСБ и какви ще бъдат последиците, включително за мен лично и за моето лидерство, от това решение, е въпрос, който в рамките на демократични процедури и съгласно устава на партията ще се реши утре.

Ръководството на ДСБ се събира днес в Поморие, за да реши дали партията да остане във властта или да мине в опозиция. Позицията на Реформаторския блок се очаква във вторник.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Добри стъпки ли са, че разделихме ВСС на две колегии, че махнахме тайното гласуване, че 2/3 ще избират парламентарната квота, добра стъпка ли е, че председателстващ на пленума ще е министъра на правосъдието?
Радан Кънев, съпредседател на ПГ на Реформаторски блок: Естествено, че са добри стъпки, програмата на РБ е пълна с добри стъпки. Наистина добра стъпка, най-смелата, която конституционната комисия в парламента дори не посмя да разгледа беше създаването на зам-главен прокурор по румънски модел, тоест самостоятелна институция, която да може да разследва без действието на другите институции.

На въпроса на водещия Бойко Василев Главният прокурор ли е най-силният човек в държавата, двамата политици отговориха:

- Аз смятам, че през последните 12 месеца най-много съм разговарял с Христо Иванов. Аз попитах Христо Иванов във всеки еидн от текствоете, който трябваше да бъде редактиран, дали това покрива очакванията му за рамката на провеждане на съдебната реформа, - каза Цветан Цветанов.

- Когато има подписано споразумение между 180 народни представители, представляващи 5 партии, човек или си седи на подписа или си намира оправдание защо не си е седял на подписа, - каза радан Кънев.

Цветан Цветанов изрази увереност, че ГЕРБ ще задържи стабилното управление на страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителната изложба Откривай България помага на Българската Коледа
Благотворителната изложба "Откривай България" помага на Българската Коледа
Ограничения в обществения транспорт
Ограничения в обществения транспорт