Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Близо 300 са свободните работни места в Банско и Разлог на прага на зимния сезон

Все повече сезонни работници се връщат на работа в зимните курорти след приключване на летния туристически сезон. По-високото заплащане и пакетът социални услуги, които предлагат работодателите, се оказват основните причини българите с добра квалификация да се връщат на работа в зимните ни курорти. Най-търсени в момента са позициите за бармани, сервитьори, рецепционисти и готвачи.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
08:45, 18.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Около 300 са свободните работни места обявени в Регионалната дирекция по заетостта преди началото на зимния сезон в курортите Банско и Разлог. Работодателите са готови да наемат хора без стаж и образование като им осигуряват и добър социален пакет.

Станислава Поповска - директор на Регионална дирекция по заетостта - Възнаграждението е средно между 600 и 800 лева, зависи от обекта, поемат транспортните разходи. Поемат храна в рамките на работната смяна. Има доста работодатели поемат самите нощувките.

През последните години става практика тези, които са работили в зимните курорти предни години, отново да се връщат на работа. Затова и не се налага наемането на лица от трети страни.

Станислава Поповска - директор на Регионална дирекция по заетостта - Тук на територията на град Банско и Разлог няма чак такъв интерес от наемане на чужди граждани така, както се наблюдава по хотелите на морето.
Димитър Колев - управител на хотел: Всеки хотелиер държащ продуктът му да бъде на едно постоянно високо ниво и развиващо се, би предпочел да има кадри, които да останат за по-дълго време. Това се случва с българските кадри.

За да привлекат служители, работодателите предлагат курсове за квалификация и преквалификация за тяхна сметка, но ако служителят е подписал договор, с който се задължава да остане на работа. Безработните пък могат да се възползват от обученията, които предлага Агенцията по заетостта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Японските барабанисти Ямато разказват истории с музиката си
Японските барабанисти "Ямато" разказват истории с музиката си
Стимули вместо санкции за явяване на профилактичен преглед
Стимули вместо санкции за явяване на профилактичен преглед