НОВИНИ

Протестът на майките на деца с увреждания и хората продължава и след оставката

Майките на деца с увреждания и хората, които ги подкрепят, и тази вечер се събраха пред Министерския съвет. Те обясниха, че ще продължат да протестират, докато парламентът не гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:13, 17.11.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Ден след оставката на вицепремиера Валери Симеонов протестът на майките на деца с увреждания, премина без скандирания, шествия и пътни блокади.

Вера Иванова: Тази оставка трябва да се гласува и да се приеме от НС. Това все още не е станало. Нас много пъти са ни лъгали и много пъти са ни прецаквали. За това ще настояваме до край Макар и вече не с блокади. Чисто символично ще седим всяка вечер тук докато това не се случи.

Протестиращите прибраха черните знамена и сложиха сиви шалове.

Вера Иванова: Символът на шала е, че малко може да посивее системата, когато хората се обединят и всъщност управляващите разберат кой им плаша заплатите и кой ги е избрал.
Димитрина Русева: Една от символиките на шала, е че лека по лека черния цвят започва да избледнява. Лека по лека започва да има светлинка в тунела, започва да се вижда.

Майките обясниха, че освен заради оставката на Валери Симеонов виждат светлина в тунела и и заради договорените промени в законодателството за хората с увреждания.

Илияна Маринова: Докато НС не гласува оставката на Валери Симеонов ще бъдем тук. И след това отново продължаваме на палатката, тъй като има още много реформи, които трябва да се случат за хората с увреждания.

Майките не очакват скоро да сменят черните тениски с бели шалове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Загуби за милиарди заради липсата на шофьори на ТИР-ове
Загуби за милиарди заради липсата на шофьори на ТИР-ове
Политическите реакции и коментари след оставката на Валери Симеонов
Политическите реакции и коментари след оставката на Валери Симеонов