НОВИНИ

БНТ подписа договор за сътрудничество с българската телевизия в Царибрoд, Сърбия

БНТ подписа договор за обмен на програми и сътрудничество с единствената българска телевизия в Цариброд, Сърбия.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
19:41, 29.06.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Обучението на кадри и осъществяване на съвместни проекти са само част от бъдещите планове на двете телевизии.Исторически момент за медията нарече днешния ден директора на радио и телевизия Цариброд Мирослав Нацков. Според генералния директор на БНТ Вяра Анкова това е още една възможност на обществената телевизия да достигне до сънародниците ни в Сърбия.

Вяра Анкова, генерален директор на БНТ
За БНТ е не само чест този договор, но част и от изпълнението на нейната мисия. Защото за мен основна част от задълженията на една обществена телевизия е да може да поддържа културата и духовността във всичките български общности, които имаме за БНТ. И смятам, че Българската национална телевизия през годините е изпълнявала съвестно това си задължение.
Мирослав Нацков, изпълнителен директор на телевизия Цариброд
Най-ценното е това, че зрителите и изобщо българите, които живеят в Цариброд мисля, че с години мечтаят за едно такова сътрудничество. И в този смисъл съм много радостен и, че българският и качеството на българския ще бъде много по-добро и през нашата мрежа зрителите из цяла Сърбия ще имат възможност да следят предавания от вашата продукция, която е една от най-добрите в Европа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца, преборили рака - в „Игри за победители” в Москва
Деца, преборили рака - в „Игри за победители” в Москва
Нов туристически маршрут край село Мърчаево
Нов туристически маршрут край село Мърчаево