НОВИНИ

БНТ взе голямата награда на фестивала "Свети Влас"

БНТ взе голямата награда за телевизионна журналистика на фестивала "Свети Влас". Отличието е за Иво Никодимов и екипа, осъществил документалните филми и репортажите от Турция за бежанската криза. Йордан Димитров спечели специална награда за поредицата "България от край до край". За шести път в Свети Влас авторитетното жури, известно като "Кръг 11", избра най-доброто от телевизионната продукция за изминалата година.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:08, 29.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Иво Никодимов, журналист БНТ: "Там наистина срещаш съдби на хора, съдби, които за съжаление са опропастени и които продължават да се опропастяват - веднъж са опропастени от една безумна война, а втори път продължават да се опропастяват от една още по- безумна политика на много държави, сред които и всички държави от Европейския съюз, които всъщност създават този бизнес, наречен "трафик на хора".

Със специална награда беше отличен Йордан Димитров за документалния филм "Туче от село Иван Шишманово" от поредицата "България от край до край."

Йордан Димитров, журналист БНТ: "Най-щастлив съм обаче, че историята, която беше отличена и беше наградена всъщност е свързана с едно дете, чисто и добро, с добра душа и добро сърце и това дете живее някъде там, в тези обезселени територии, за които често говорим и което ни каза много смислени думи и те бяха, че трябва да правим добро, за да спасим този свят. И това го казва едно 9-годишно момиче".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малките репортери на абитуриентски бал
Малките репортери на абитуриентски бал
Обновяват стар язовир край Русе
Обновяват стар язовир край Русе