НОВИНИ

БНТ започва кампания "Дари кръв"

По инициатива на Българската национална телевизия от 27 юли започва кампания за бъзвъзмездно и доброволно кръводаряване. Проектът „Дари кръв" се осъществява съвместно с Националния център по трансфузионна хематология и Първа инвестиционна банка. Сред лицата на кампанията са и водещите на "По света и у нас" Аделина Радева и Спас Кьосев.

bnt avatar logo
от БНТ
18:25, 26.07.2016
Чете се за: 01:05 мин.
Още

Проява на човещина или жест, сравним със спасяването на човешки живот? Водени от желанието да насърчат дарителството и да помогнат на хората в нужда, водещите на "По света и у нас" Аделина Радева и Спас Кьосев застанаха зад благотворителна инициатива за добролно кръводаряване.

Спас Кьосев, водещ: Смятам, че това е един елементарен жест на социална съпричастност и гражданска, ако искаш. Свикнали сме в България да чуваме колко хора са готови да умрат за родината си и се чудя дали някой от тях някога е дарил и половин литър кръв. Освен това е изключително полезно за организма - даваш толкова малко от себе си, а даряваш толкова много на някой друг.

Аделина Радева, водеща: Кръводаряването не е просто един хуманен акт, а е акт на заедност. Заявка, че искаме да бъдем общо семейство - да се обичаме като хора и да си помагаме взаимно.

Христо Мутафчиев, Ути Бъчваров, Любо Киров, Митко Кърнев, Александра Жекова и Радослав Янков също са сред известните личности, които подкрепиха кампанията. За да призоват повече хора да дарят кръв от ефира на БНТ, те заснеха видеоклип със своите послания.

Ути Бъчваров: Можем да спасим живота на много хора,

Христо Мутафчиев: Аз преживях инсулт и съм благодарен за кръвта, която ми дариха.

Не за първи път БНТ насърчава кръводаряването. С общите ни усилия в края на миналата година, успяхме да спасим жена, която беше в кома.

Лилия Петрова: Искам да благодаря на всички, които дариха кръв за мен да продължаваме да си помагаме все така, защото няма нищо по-лошо от това, човек да е болен и да няма кой да му помогне.

Ако и вие искате да помогнете, елате в лекарския кабинет в сградата на БНТ, утре между 9:30 и 13:30ч.

А след София, кампанията продължава и в Пловдив, Варна. Стара Загора и Плевен.

Повече информация за датите и местата, където можете да дарите кръв, ще откриете на сайта на Националния център по трансфузионна хематология www.ncth.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Идентификацията на двамата нападатели във френската църква продължава
Идентификацията на двамата нападатели във френската църква продължава
Графитите като социални послания
Графитите като социални послания