НОВИНИ

Графитите като социални послания

От графити, отдаващи почит на популярни културни икони като Дейвид Бауи и Принс, до провокативни творби и социални послания, улиците на Лондон са изпълнени с визуални удоволствия. Произведенията вдъхновяват пловдивски журналист, чиято изложба от фотографии на графити ни пренася в модерен Лондон.

bnt avatar logo
от Велина Димитрова - стажант
18:20, 26.07.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Стрийт арт или т.нар. графити се превръщат в мощно оръжие, с помощта на което лондонски художници предават послания на хората. Чрез изложбата си Виктор Кадири иска да покаже на пловдивчани как по директен, но изискан начин графитите биха могли да накарат хората да се замислят по важни въпроси като хомосексуалността и дори спасяването на пчелите.

Виктор Кадири, любител фотограф: "Има послания, свързани със спасяването на цели квартали и на местния бизнес там, тъй като съвремието върви с определени модни тенденции и съответно някои по-стари сгради, по-стари магазинчета трябва да се бутнат, за да се изградят на тях нови места, и местните графитаджии така да се каже рисуват, за да помогнат на тези хора да спасят бизнеса си.“

Според Виктор с подкрепата на местната власт, подобен вид изкуство би предал по-свеж и естетичен вид на Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ започва кампания Дари кръв
БНТ започва кампания "Дари кръв"
​Сръбски футболни фенове на Цървена звезда вилняха в Слънчев бряг
​Сръбски футболни фенове на Цървена звезда вилняха в Слънчев бряг