​Сръбски футболни фенове на Цървена звезда вилняха в Слънчев бряг

Сръбски футболни фенове на Цървена звезда вилняха в Слънчев бряг, нападнаха полицаи и граждани,съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас. Двамата полицаи са пострадали, когато са отишли на мястото с велосипеди. Нанесени са им множество порезни рани. На помощ на полицейските служители са се включили и хора -като трима от тях също са пострадали. Когато напрежението ескалира към мястото се отправят още полицейски служители. Резултатът-задържани са 45 сръбски граждани. Започнали са две досъдебни производства, иззети са видеокамери от района на инцидента.

от Веселин Григоров
18:14, 26.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Очевидци на мелето разказаха, че сръбските фенове налитали на бой на всеки срещнат по алеята, а когато пристига полицейски екип извикан от служители на съседните заведения, те нападат и полицаите.Мартин и Лъчезар работят в съседно заведение и първи се притичат на помощ на полицейският екип.

Лъчезар: "Започнаха да се бият с полицаите, след което аз и моя приятел Мартин се притекохме на помощ."

Мартин: "И скачаха на абсолютно всички хора на бой. Работим тука и се подкрепихме един друг."

Лъчезар: "Един от сърбите излезе и удари полицая със тупаница, след което другия удари с палка в главата полицая и полицая изведи пистолета и стреля два пъти във въздуха и те почнаха да бягат."

Втора група от сръбските футболни фенове снощи са потрошили и фоайето на хотел в комплекса и са нанесли побой и са повредили с удари колата на таксиметров шофьор. Очаква се утре прокуратурата да повдигне обвинения на задържаните.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Графитите като социални послания
Графитите като социални послания
21 джихадисти задържани у нас през 2015-а
21 джихадисти задържани у нас през 2015-а