НОВИНИ

Борисов аргументира решението да се платят наведнъж новите изтребители F-16

Във Варна, по време на националното военнономорско учение "Бриз 2019", премиерът Бойко Борисов защити решението си да се платят наведнъж новите бойни самолети F-16. Той съобщи, че очаква през следващите три-четири месеца да завърши поръчката за новите кораби за флота. Като коментира недоволството на варненските пожарникари, премиерът заяви, че с финансовия министър поемат ангажимент за 10-процентно увеличение на всички доходи с новия бюджет. Според Борисов няма институция, застрахована срещу хакерските атаки, затова и няма уволнени от НАП и спецслужбите след изтичането на данни от агенцията.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
20:02, 19.07.2019
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

В последния ден на националното военноморско учение "Бриз 2019" премиерът Борисов пристигна с катер на флота, който лично управлява.

На борда на фрегатата "Верни" Борисов заяви, че през последните години нищо не е правено за армията ни и затова нейната модернизация със закупуването на нови изтребители е крайно наложително.

Бойко Борисов, министър-председател: Защото ми омръзна техните вересии да плащам. Мисля, че това е най-грешното, грубо и неполитическо и нетолерантно отношение към другия политически опонент. Помните Станишев, когато си тръгна 10 дни преди това вдигна пенсиите. Втория път Орешарски, когато си тръгна вдигна на МВР парите с 280 млн. без финансово обезщетение.

До 4 месеца трябва да завършат поръчките за новите кораби за флота, каза още Борисов.

Бойко Борисов, министър-председател: И знаят, че като купим самолетите сега, ще купим и корабите. Може да е с 5-6 месеца по-късно, но ще го направим и те са убедени в това.
;

В отговор на протестите на варненските пожарникари за нископлатен нощен труд, премиерът обяви, че от догодина всички доходи ще бъдат увеличени с 10%. И уточни, че от синдикатите и ръководството зависи как ще ги разпределят на планираната среща в МВР на 25-ти юли.

Бойко Борисов, министър-председател: В следващия бюджет на пожарната им ще им дам и за централната сграда, защото ми казаха като ги питах, че са им правили козметичен ремонт. Eto им облеклата, каските. 8 000 облекла сме раздали, още 3000 чакат да получат.

Бойко Борисов коментира и пускането от ареста на хакера, който проби системата на НАП.

Бойко Борисов, министър-председател: Тъй като щетата не е за тежка присъда, затова е пуснат под гаранция. Защо не съдейства на служителите на БОП и да им разкодира машините, и да проверят, и да го оневинят.

Според Бойко Борисов, наказания или уволнения за експерти от НАП или специалните служби няма да има, особено при положение, че данъчната агенция се справя много добре със задълженията си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Материални щети и леко ранени след 5.3 по Рихтер в Атина
Материални щети и леко ранени след 5.3 по Рихтер в Атина
Разбиха група за изнудване и пране на пари
Разбиха група за изнудване и пране на пари