НОВИНИ

Бойко Борисов: Част от мигрантите ще бъдат преместени извън населените места

В рамките а 24 часа премиерът в оставка Бойко Борисов два пъти посети бежанския център в Харманли след размириците. Той раздели на два типа хората и подходът към тях ще бъде различен: тези, които бягат от войната в Сирия, и други, които не са склонни да се съобразяват с правилата. Последните ще бъдат изведени от центъра в Харманли, както и от останалите центрове, за да бъдат настанени в бивши казарми и застави, които се намират на границата.

bnt avatar logo
от БНТ
17:41, 25.11.2016
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Що се отнася до центъра в Харманли, където има между 3000-3500 души, около 1000 от тях трябва да бъдат преместени във фургони на самата граница. До 1-ви декември ще бъдат завършени всички съоръжения по изолирането на мигрантите, които не искат да спазват правилата.

Главният организатор на снощните бунтове е бил разпознат от камерите и е задържан. Той е с криминално минало. Бил е задържан веднъж в Германия за разпространение на наркотици, лежал е в затвора, експулсиран е оттам и е дошъл тук преди 4 месеца. Той ще бъде незабавно изведен от страната ни. Борисов не назова неговата националност, тъй като разследването не е приключило.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима загинаха в катастрофа рай Луковит
Трима загинаха в катастрофа рай Луковит
Бъчварова: ДАНС проверява задържаните мигранти за връзка с радикални организации
Бъчварова: ДАНС проверява задържаните мигранти за връзка с радикални организации