НОВИНИ

Четирима души са привлечени за лихварство и рекет в Лясковец

Четирима души са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет, действала на територията на Лясковец и други селища във Великотърновско, съобщиха от Специализираната прокуратура.

bnt avatar logo
от БНТ
10:56, 28.06.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Петима членове на групата бяха задържани в сряда при операция на ТСБОП-Велико Търново и Специализираната прокуратура. При разследването бяха претърсени жилища и автомобили, извършени бяха лични обиски, както и разпити на свидетели и пострадали от
престъпната дейност на участниците в групата.

Намерени и иззети бяха около 40 000 лева, накити от жълт метал, незаконно притежавана пушка, множество документи за собственост, за които се предполага, че са на длъжници.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от януари 2019 г. Предоставяла е „кредити“ на нуждаещи се в различен размер, като при забава са използвани заплахи и агресивни действия, начислявани са и наказателни лихви.

Четиримата привлечени с прокурорски постановления на обвинените до 72 часа, а утре Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двама от участниците и „Домашен арест“ на другите двама, съобщават от прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев: Изоставаме с провеждането на регионална политика
Томислав Дончев: Изоставаме с провеждането на регионална политика
Рекордни горещини отчетоха в Западна Европа
Рекордни горещини отчетоха в Западна Европа