НОВИНИ

Д-р Мирослав Ненков: Не е толкова просто да бъдат намалени цените на лекарствата

Гост в студиото на "Още от деня" беше д-р Мирослав Ненков - анестезиолог, популярен с пиперливия си хумор от ефира на "Дарик" и бивш служебен министър на здравеопазването в кабинета "Близнашки". Той обясни, че не е толкова просто да бъдат намалени цените на лекарствата и попита от къде ще се вземат парите за разликата от 20%.

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 13.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Д-р Ненков обясни, че има фармацевтични лобита, които няма да допуснат това. Според него, резултатът ще е да изчезнат лекарства от нашия пазар.

"В началото, когато тръгна Петър Москов със своите заявления и първи действия, наистина много ми хареса. После се случиха едно-две неща и най-тежкото, това, което мен най-много ме боли сърцето, атентатът върху Фонда за лечение на деца в чужбина и това ме прекърши като млада клонка", коментира д-р Ненков. Той каза, че този фонд не е работил зле и той няма обяснение за случилото се - да влязат барети при петима чиновници. Година по-късно все още няма внесено обвинение в съда, припомни лекарят.

Д-р Ненков каза, че още от самото начало има "плюс-минус отношение" към пръстовия отпечатък. "То е едно тактическо решение на един стратегически проблем. Много бяха важни цифрите да си излязат на края, да видим дали има смисъл от това цъкане на пръстчетата." Според бившият министър, един от двамата му колеги (Петър Москов или Илко Семерджиев) е лъжец, но не знаем кой. По негово мнение е необходимо да се направи независима проверка в Здравната каса и да се видят списъците с паричните потоци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения и на заместник-кмета на Пловдив заради зоопарка
Повдигнаха обвинения и на заместник-кмета на Пловдив заради зоопарка
Румънският парламент одобри референдум за борба с корупцията
Румънският парламент одобри референдум за борба с корупцията