НОВИНИ

Дарение срещу пластмасови капачки

Мобилна аспирационна система беше дарена днес на отделението по неонатология във варненската АГ болница. Апаратурата е купена с пари, събрани от рециклирането на над 4 тона пластмасови капачки. Инициативата е на Сдружение “Аз вярвам и помагам”.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
21:16, 14.07.2016
5795
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В кампанията по събирането на пластмасовите капачки се включиха хора от цялата страна и от чужбина. Инициативата подкрепиха и много учебни заведения, фирми, общински и държавни институции. Така с общи усилия само за 8 месеца бяха събрани над 4 тона пластмасофи капачки, които бяха предадени за рециклиране. А с получените пари беше купена медицинска апаратура, необходина за недоносените бебета.

Доц. д-р Емил Ковачев: "Това е една животоспасяваща система, крайно необходима за отделението по неонатология. Пневмоторакс е едно спешно състояние и тази система ще помогне за реално спасяване на бебенца.”

От сдружение “Аз вярвам и помагам” казват, че това е само началото на кампанията.

Владислав Николов, председател на сдружение “Аз вярвам и помагам”: "Продължаваме да събираме капачки, в края на месеца ще съберем други тонове капачки и оттам нататък продължаваме със закупуването на специализирана апартатура.”

Сега младите хора от сружението имат нова цел. С парите от следващите капачки, които ще бъдат предадени за рециклиране, ще бъде купен неонатален веноскоп за родилното отделение във варненската болница “Света Анна”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха 7 от обвиняемите за проповядване на радикален ислям
Освободиха 7 от обвиняемите за проповядване на радикален ислям
Здравната книжка - част от багажа при почивка
Здравната книжка - част от багажа при почивка