НОВИНИ

Ще стане ли 2017-а годината на Левски?

2017-а да стане годината на Васил Левски. Предложението направиха от Общобългарският комитет "Васил Левски" и кметовете на Карлово и Ловеч. Поводът е, че догодина ще отбележим 180 години от рождението на Апостола.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:17, 14.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според председателя на общобългарски комитет Васил Василев Левски няма нужда от това честване, но ние имаме нужда от Левски, за да се върнем към истините, които са ни запазили като народ и държава. В България има десетки училища с името на Левски, а във всеки град улица, носеща неговото име.

Емил Кабаиванов, кмет на град Карлово: Ако всеки един от нас и хората, които са около нас, на ден по 10 минути отделят за Левски, ама всеки ден, тогава наистина ще бъдем спокойни за бъдещето на българската нация и на българската държавност.

Родолюбие, справедливост, човечност са все качества, присъщи на Левски, а заветите и философията му са в основата на Европейската цивилизация и демокрация.

Корнелия Маринова, кмет на град Ловеч: Вярвам, че това ще бъде една много съдържателна година за Левски в национален и международен план.

Част от инициативите, предвидени за честванията догодина са създаване на национален инициативен комитет, обновяване на паметници и изложба, посветена на Левски в Букурещ, Рим, Париж и Лондон - все градове, подкрепяли делото на революционерите ни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЮНЕСКО не включи парк Пирин в списъка на застрашените обекти
ЮНЕСКО не включи парк "Пирин" в списъка на застрашените обекти
Деца от Кюстендил представиха свои театрални постановки
Деца от Кюстендил представиха свои театрални постановки