НОВИНИ

Делото срещу Николай Ненчев може да приключи до края на годината

Делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев за ремонта на МИГ-овете може да приключи до края на годината. Това заявиха неговите адвокати след като в Софийския градски съд бяха представени две икономически и една техническа експертизи.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
22:10, 12.07.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
делото николай ненчев приключи края годината

Според обвинението през 2015 година Ненчев скрил действащ договор за ремонт на самолетите с руската корпорация РСК-МИГ и започнал преговори с Полша. Така поставил в риск авиацията заради намаления брой учебни и редовни полети. Били нанесени и огромни щети. Според Ненчев, преговорите с полската фирма отговарят на поетите ангажименти на срещата на НАТО.

Николай Ненчев, бивш министър на отбраната: Договорът с Полша беше за 1 млн. и 25 хиляди евро за един двигател, а договорът, който ни предлагаше ,,РСК МиГ" излизаше около 1 млн. и 800 хиляди евро. Сами си направете сметка и ще разберете защо съм обвиняем. Нарушил съм много сериозно интересите на руската федерация. Подложен съм на убийствен натиск във всяко едно отношение. Непрекъснати проверки. Сега разбирам, че ДАНС са извършвали проверка, без да бъда уведомен. Чакам всеки момент и вкъщи обиск, за да видят, че всичко е наред.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германски съд разреши екстрадиция на Пучдемон в Испания
Германски съд разреши екстрадиция на Пучдемон в Испания
Отново спасителна акция в помощ на белгийски турист в Рила
Отново спасителна акция в помощ на белгийски турист в Рила