НОВИНИ

Делото за убийството в Борисовата градина тръгва през април

Близо три години след убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина делото започва през април. Подсъдим за умишленото убийство, извършено по особено мъчителен начин, е студентът по право Йоан Матев.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:30, 20.02.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Днес Софийският градски съд проведе разпоредително заседание, на което трябваше да се установи дали има нарушения, които пречат процесът да започне по същество. В залата защитата на Матев поиска делото да се върне на прокуратурата заради процесуални нарушения, както и да се гледа при закрити врата.

Исканията бяха отхвърлени. Единствено беше уважено желанието на подсъдимия да бъде преместен в Софийския затвор заради здравословни проблеми. Ако бъде признат за виновен, Йоан Матев може да получи най-много 12 години затвор, защото в момента на убийството е бил непълнолетен.

Станислава Каракушева, адвокат на семейството на Георги Игнатов: Считам, че е важно един такъв процес да се гледа публично. Аз считам, че има достатъчно доказателства, които биха довели до извод за постановяването на една осъдителна присъда.
Иван Томов, адвокат на Йоан Матев: Ще имаме искания за събиране на гласни доказателства, ще имаме искания за допускане назначаване на експертизи по делото, които не са извършени на предварителното разследване, които са от съществено значение за изясняване на факти по делото, факти и обстоятелства относими към разследването.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици от Френската гимназия в Пловдив се научиха да готвят здравословно
Ученици от Френската гимназия в Пловдив се научиха да готвят здравословно
Хората под запрещение с шанс за граждански права
Хората под запрещение с шанс за граждански права