НОВИНИ

Десетки къщи в град Мартен се наводняват при всеки дъжд

Десетки къщи в град Мартен се наводняват при всеки дъжд. Причината е, че на две от улиците липсват шахти. Проблемът е от 30 години, разказват хората в Мартен.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
13:46, 29.10.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

При всяка капка дъжд семейството на Петър Петров, което живее на най-натоварената улица в Мартен, се чуди как да спаси покъщнината си. Заради липсата на шахти и неправилното свързване на канализационната система водата не се оттича и се просмуква в основите на дома му.

Петър Петров, жител на Мартен: Къщите ни започнаха да се подкожушват отдолу. Карат коли - горе до втория етаж водата хвърка. Бактисвам да мием прозорци. Всичко изгни.

Затова той и неговите съседи са се принудили да измислят алтернативни решения.

Димо Тонев, кмет на Мартен: Положението е трагично. Хората започнаха да си подпират къщите, защото започнаха да пропадат. Други хора са се снабдили с потопяеми помпи, за да могат да изпомпват водата.
Пенка Георгиева, жител на Мартен: Цялата къща ми се наводни. Аз се наложи да купя материал, цимент, да вдигна тук височина, за да може да не влиза водата.
Петър Петров, жител на Мартен: Направих тези канализации, шахти, да може да се изтича в градината. Инак няма накъде да отиде водата.

Общината вече е заделила над 400 000 лв. за изграждане на канализационна система, която да отводнява водосбора, който се образува в района.

Димо Тонев, кмет на Мартен: Ще се изгради частична канализация за отвеждане на дъждовните води, по гравитационния принцип ще отиват в канала, който идва от Николово.

Изграждането на новата канализация ще започне най-късно през пролетта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на Четири лапи евакуира животни от незаконен зоопарк в Албания
Екип на "Четири лапи" евакуира животни от незаконен зоопарк в Албания
Великобритания ще отбележи напускането на ЕС с възпоменателна монета
Великобритания ще отбележи напускането на ЕС с възпоменателна монета