НОВИНИ

Десислава Атанасова: ГЕРБ управлява по волята на народа

"ГЕРБ участва в избори вече повече от 10 години. ГЕРБ управлява по волята на народа. Два пъти беше подавана оставка от правителството и от премиера Борисов и ГЕРБ отново беше посочвана за първа политическа сила с най-голямо доверие", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

bnt avatar logo
от БНТ
10:03, 16.02.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Машинно гласуване да има във всяка секция на следващите парламентарни избори, гласува Министерския съвет. Според Атанасова какъвто и начин за гласуване да бъде предложен, това не е гаранция за доверието на българските граждани в политическата система. Според нея доверието се печели по друг начин.

Според нея не се е чакало през последните седем години. Имало е нужда от време за дебата за изборен процес. Все още е рано да се каже какъв точно ще бъде изборът за машини, уточни тя. Все пак, по нейно мнение, е радостен фактът, че е имало синхрон между политическите партии.

Все още не може да се каже дали на изборите през 2021 година ща има хартия. По този въпрос се води дебат. Въпросът касае изборите и секциите в чужбина.

Десислава Атанасова: Смятам, че електронното дистанционно гласуване е бъдещето.

По отношение на разследването на приватизационния процес, Атанасова обясни, че темата не е нова нито за партия ГЕРБ, нито за нея самата. Тя припомни, че преди няколко години те дълго време са коментирали темята за приватизацията.

Десислава Атанасова: Предложихме на всички парламентарно представени сили текстове, които да обсъдим. Първият адресат беше г-жа Корнелия Нинова. Тогава тя нарече това "пушилка", "замъгляване на общественото съзнание, само и само да не се активират хората по настоящите проблеми" и т.н. Отчитам като катарзис желанието й да подпомогне разследването на приватизацията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Канада евакуира гражданите си от круизния кораб в Япония
Канада евакуира гражданите си от круизния кораб в Япония
Румен Гечев: Проверката на приватизационния процес да започне отпред назад
Румен Гечев: Проверката на приватизационния процес да започне отпред назад