НОВИНИ

Деца на загинали полицаи и пожарникари получиха по 700 лева

Министерството на вътрешните работи разпредели средствата, събрани в Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

bnt avatar logo
от БТА
18:39, 12.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По сметките на 97 деца е бил направен превод в размер на 700 лева, те са получили и ваучери от големи вериги за техника и хранителни продукти по време на церемония днес при откриването на Коледното издание на кампанията в сградата на МВР. С помощта на всички дарители, чрез sms-и и финансови дарения, и на служителите на министерството, които ежемесечно даряват от заплатите си средства, до средата на тази година в рамките на кампанията са били набрани повече от 50 000 лева.

При тържественото откриване вътрешният министър Валентин Радев е посочил, че е важно служителите на МВР да виждат солидарността на обществото към техните деца, тъй като дори и в мирно време те работят в риск, бдейки за сигурността.

Министър Радев пожелал на децата здраве, светли празнични дни и ги окуражил в стремежа да бъдат достойни последователи на своите родители, завещали ни пример за доблест.
Средства могат да бъдат дарени, чрез кратък номер 1866 за абонатите на трите големи мобилни оператора или чрез гласово обаждане на 090051866.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адвокати поискаха отвод на двама експерти по делото срещу Ахмед Муса
Адвокати поискаха отвод на двама експерти по делото срещу Ахмед Муса
В дома на Дядо Коледа тече трескава подготовка за празниците
В дома на Дядо Коледа тече трескава подготовка за празниците