Деца от Плевен помогнаха на три сирачета

В Плевен деца помогнаха на деца. Третокласници от училище "Иван Вазов" събраха близо 1600 лева, за да помогнат на три непознати за тях сестрички - останали сирачета, след смъртта на майка им.

от Ирена Николова
08:56, 26.02.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Миналата година трагедия сполетява Ана-Мария, Цвети и Теди от плевенското село Крушовене. Майка им Красимира, която ги отглежда сама, внезапно умира в съня си. Трите момиченца - на 5, 7 и 11 години, остават на грижите на 64-годишния си дядо Величко. Много хора от селото помагат на семейството. По-голямата от трите момичета също се включва в грижите за своите сестрички.

Величко Драголов: Тя ги облича сутрин, приготвя дрехите от вечерта, тя ги къпе, всичко тя.

Често се налага петокласничката да пере на ръка, защото пералнята се поврежда. Това научават преди месец третокласници от плевенското училище "Иван Вазов" и решават да съберат пари за нов уред. Родители и учители също подкрепили инициативата. Със събраните средства освен пералня, купили и хладилник, хранителни продукти, книжки, дрехи. Един от родителите осигурил и нова печка.

Величко Драголов: Много съм благодарен. Да са живи и здрави и кой с каквото може да помага. И аз, ако се наложи, и аз на други, като моя случай и аз ще помагам.

За себе си дядо Величко иска само да види малките си момичета пораснали. А петгодишната Теди си пожела:

Теди: Играчки и кукли, за да мога да им готвя.

Марая: Много исках да помогна на тези деца, понеже аз имам родители, които много ме обичат и се грижат за мен, а те нямат.

Афродита: Много щастлива заради тези усмивки, които изгряха на лицата им.

Красимира: Чувстваме се по-добре, защото успяхме да им помогнем.

Класната им Красимира Найденова не скри гордостта си, че учениците ѝ са научили най-важния урок - да бъдат състрадателни и добротворци.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Холивуд в очакване на Оскарите
Холивуд в очакване на Оскарите
Деца с увеличени помощи, но без личен асистент
Деца с увеличени помощи, но без личен асистент