НОВИНИ

Детската академия в село Слащен събра над 300 деца

Приключенско-образователна академия "Забавно лято, грижовна есен" събра деца между 6 и 14 години в сатовчанското село Слащен. Това е второто издание на академията, като в рамките на месец в дванадесет населени места в община Сатовча повече от 300 деца посетиха летните занимални. Инициативата е на фондация Bcause и читалище "Бъдеще сега".

bnt avatar logo
от БНТ
07:49, 29.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
Още

За около 30 деца от село Слащен това лято се оказа незабравимо. Учениците са разпределени в 4 групи и с помощта на образователни и забавни игри научават повече за човешките взаимоотношения и лидерството. В училището в селото вратите са отворени, но сега тук децата научават любопитни факти за природата, континентите, вече дори осъзнават, че да се работи в екип е трудна задача и за да успеят трябва да се подкрепят взаимно.

Майка на 11-годишно момче разказа, че откакто синът, й посещават лятната академия се е променил и е станал по-отговорен.

Децата, които се познават от години в училище вече са разбрали, че могат да разчитат един на друг и заедно да превъзмогнат трудни моменти.

Константин Чилибиев: Опитваме се да наблегнем да влезем в дълбочина в екипната работа и те да осъзнаят,че има много различни начини, по които могат да са заедно и да се подкрепят."
Пресиана Шишева, педагог от "Бъдеще сега": Опитваме се да им покажем колко е голям света чрез нашите истории ,като едни приключенци да ги въведем в едно приключения ,да ги вдъхновим да обикалят извън България.

Във втория етап на програмата предназначена за тютюнопроизводителни район се предвижда през есента специалисти от

Александровска болница да проведат безплатни прегледи за възрастните хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Божилов: Диалогът между Турция и ЕС е абсолютно необходим
Йордан Божилов: Диалогът между Турция и ЕС е абсолютно необходим
Външният вид не е показател за качеството на меда, според инж. Михайлов
Външният вид не е показател за качеството на меда, според инж. Михайлов