НОВИНИ

Външният вид не е показател за качеството на меда, според инж. Михайлов

Медът е най-полезната и здравословна храна. Намерила е дори и трайно място в обичаите и българската народна традиция. Пчеларите обаче са недоволни. Министерството на земеделието обяви новости в програмата за подпомагането на медопроизводителите. В същото време недоволстват и потребителите, които се оплакват, че на пазара все по-често купуват мед, който не е мед, а нещо подобно на този продукт. Как да разпознаем дали медът е истински, или фалшив разкри в "Денят започва" инж. Михаил Михайлов, председател на Обединения български пчеларски съюз.

bnt avatar logo
от БНТ
07:46, 29.08.2016
Чете се за: 00:17 мин.
У нас

Най-напред за това може да се съди по цената. Билковият мед струва около 10 лева на пазара, а акациевият е 11-12 лева на кг. Ако видите мед на цена 6-7 лев на кг, това е първият признак, че нещо не е наред. Външният вид не е показател за качеството на меда, показател е съдържанието на редуциращите захари - глюкоза и фруктоза, обясни инж. Михайлов. Той посъветва клиентът задължително да изисква анализен сертификат за качеството на меда.

Какви са новостите в програмата за подпомагането на медопроизводителите и защо протестират пчеларите ще научите от видеото.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детската академия в село Слащен събра над 300 деца
Детската академия в село Слащен събра над 300 деца
37-мата седмична награда на НАП отиде в Хасково
37-мата седмична награда на НАП отиде в Хасково