НОВИНИ

Директорът на 52 ОУ след смъртта на детето: Линейката закъсня с около 30 минути

11-годишно момиче почина, след инцидент със съученик в столично училище. Детето е било откарано в "Пирогов", където не са успели да го спасят. Все още полицията работи за изясняване на случая. По информация на Спешна помощ от повикването на линейката до пристигането екипа на място в 52-ро училище в "Бояна" са изминали 17 минути. За още 10 минути момичето е било откарано в "Пирогов" - или общо 27 минути до откарването му в лечебното заведение. Какво разказват за инцидента от полицията и от училището - обобщава Деси Маркова.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
11:54, 25.02.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

В 6-то РПУ снощи до късно течаха разпити. Инцидентът е станал около 14:30 часа.

старши комисар Младен Маринов - директор на Столична дирекция на вътрешните работи: 11-годишно момче нанася удар на 11-годишно момиче в областта на корема. По-късно на момичето му прилошава. Вика се линейка. Правят се опити за оказване на първа медицинска помощ. Не са успешни. Детето е откарано в "Пирогов".

Въпреки всички усилия в детска противошокова зала не успяват да спасят детето. Учителката Ваня Блъскова признава, че по време на инцидента за няколко минути не е била при децата. Починалото момиченце я посрещнало в коридора след сблъсъка с момчето и ѝ казало, че се били сбили - тя го ударила, а той я ритнал.

Ваня Блъскова - учител: Не ми каза да я боли нещо. Към 16:30 ч. забелязах, че е разстроена. Помислих си, че е от кавгата. Тогава каза, че я боли корема и веднага тръгнахме към лекарския кабинет. Но всъщност бяхме изпуснали сестрата и тя тръгна обратно към класната стая. Аз оставих дневниците и тръгнах след нея. Но на три крачки по коридора се беше свлякла - припаднала е.

При припадането в коридора детето си удря главата в радиатора сериозно. Според директора на училището, линейката е закъсняла с около 30 минути. Той отново повдига темата за липсата на лекари в училищата и за това, че дори да ги има те ще са на работа само до четири и половина следобед, точно когато е възникнал инцидента вчера.

Данчо Калапиш - директор на 52-ро ОУ: Правим невъзможното и втора година осигуряваме медицински специалист на още 4 часа. Но по това време медицински специалист е с приключило работно време. Няма лекар изобщо, няма медицински специалист.

Майката на детето е била в непосредствена близост и след припадъка вече била с детето си през цялото време. Образувано е съдебно производство срещу неизвестен извършител. Предстои да се установи и каква е причината за смъртта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Елин Пелин в подкрепа на семейството сирийски бежанци
Жители на Елин Пелин в подкрепа на семейството сирийски бежанци
​Оланд упрекна Тръмп за недоверие към приятелска страна като Франция
​Оланд упрекна Тръмп за "недоверие към приятелска страна" като Франция