НОВИНИ

​Днес е световният ден на Диджея

Това не е официален празник, а по-скоро поредица от клубни събития. Началото е през 2002 година по инициатива на Световния фонд на диджеите. Присъединява се и организацията "Нордоф Робинс мюзик терапи", която използва музиката за лечение на деца и възрастни. Всички печалби, спечелени от диджеи, клубове, радиостанции, през седмицата около 9-ти март се даряват на различни международни детски фондове и институции.

bnt avatar logo
от Нели Ангелогва
10:31, 09.03.2017
Чете се за: 00:47 мин.
Още

В Пловдив Ви срещаме с диджей Скил, който е един от най-големите колекционери на грамофонни плочи и е създал първия Дом на винила.

Диджей Скил или Стефан Колев е познат като артиста, който миксира стара българска музика върху грамофонни плочи. Притежава над 10 хиляди винила.

Стефан Колев - колекционер: Леа Иванова една от любимките ми.Това е плоча, която е в Румъния правена. Една от първите ѝ плочи. Един ценител, който малко или много, когато иска да чуе по-квалитетен, по-качествен звук. Търсенето му винаги ще го насочи към плочата.

В Пловдив Стефан създава своеобразен музей на винила. Гордост в колекцията е първата плоча на българска естрадна изпълнителка - дългосвирещата на Снежка Добрева.

Стефан Колев - колекционер: Много е забързано всичко и в един момент хората не си купуват музика вече. Те гледат да го изтеглят от някъде и да го чуят много набързо 48 ..55 има хора, които цял живот я събират тази дискография и се радват, знаят албума, коя е първа песен, с каква интродукция 02:02 как се развива, съвременният слушател много бързо слуша музика,

Репортер: В Пловдив традиционно се организира базар на грамофонните плочи. Това е шансът за страстните колекционери да попаднат на винил, който търсят цял живот. Събереш ли една плоча с друга - то е любов за цял живот. Според диджей Скил отношението към музиката издава отношението към живота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин и Ердоган преговарят за икономическото сътрудничество и Сирия
Путин и Ердоган преговарят за икономическото сътрудничество и Сирия
Марио Драги ще защити политиката на лесни пари преди срещата на Г-20
Марио Драги ще защити политиката на "лесни пари" преди срещата на Г-20