​Днес е световният ден на Диджея

Това не е официален празник, а по-скоро поредица от клубни събития. Началото е през 2002 година по инициатива на Световния фонд на диджеите. Присъединява се и организацията "Нордоф Робинс мюзик терапи", която използва музиката за лечение на деца и възрастни. Всички печалби, спечелени от диджеи, клубове, радиостанции, през седмицата около 9-ти март се даряват на различни международни детски фондове и институции.

от Нели Ангелогва
10:31, 09.03.2017
Чете се за: 00:47 мин.
Още

В Пловдив Ви срещаме с диджей Скил, който е един от най-големите колекционери на грамофонни плочи и е създал първия Дом на винила.

Диджей Скил или Стефан Колев е познат като артиста, който миксира стара българска музика върху грамофонни плочи. Притежава над 10 хиляди винила.

Стефан Колев - колекционер: Леа Иванова една от любимките ми.Това е плоча, която е в Румъния правена. Една от първите ѝ плочи. Един ценител, който малко или много, когато иска да чуе по-квалитетен, по-качествен звук. Търсенето му винаги ще го насочи към плочата.

В Пловдив Стефан създава своеобразен музей на винила. Гордост в колекцията е първата плоча на българска естрадна изпълнителка - дългосвирещата на Снежка Добрева.

Стефан Колев - колекционер: Много е забързано всичко и в един момент хората не си купуват музика вече. Те гледат да го изтеглят от някъде и да го чуят много набързо 48 ..55 има хора, които цял живот я събират тази дискография и се радват, знаят албума, коя е първа песен, с каква интродукция 02:02 как се развива, съвременният слушател много бързо слуша музика,

Репортер: В Пловдив традиционно се организира базар на грамофонните плочи. Това е шансът за страстните колекционери да попаднат на винил, който търсят цял живот. Събереш ли една плоча с друга - то е любов за цял живот. Според диджей Скил отношението към музиката издава отношението към живота.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Путин и Ердоган преговарят за икономическото сътрудничество и Сирия
Путин и Ердоган преговарят за икономическото сътрудничество и Сирия
Марио Драги ще защити политиката на лесни пари преди срещата на Г-20
Марио Драги ще защити политиката на "лесни пари" преди срещата на Г-20