НОВИНИ

До 20 хиляди лева глоба за непочистен сняг

До 20 000 лева стига глобата за непочистени от снега тротоари пред жилищните сгради и търговските обекти. В Пловдив служители на Общинския инспекторат вече започнаха масови проверки дали наредбата за опазване на околната среда се спазва. До момента са издадени над 20 предписания за непочистен сняг пред магазини, заведения и фризьорски салони.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
19:32, 09.01.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
хиляди лева глоба непочистен сняг

Инспекторите влизат в това заведение, пред което снегът очевидно не е изчистен. Входът е заледен и клиентите стъпват трудно. И проверяващите констатираха, че пред входа на обекта е заледено и това създава предпоставки за инциденти на клиентите. От персонала обаче са на друго мнение.

Валентин Славейков - барман
По принцип е почистено навсякъде, доколкото е възможно. Нещата замръзват за отрицателно кратко време. Чистено е още в петък. Почистихме със сол - също е хвърляно, включително почистихме снега с лопати. Това е, което можем да направим с подръчни материали.

На собственика беше съставено предписание. А до утре подходът към обекта трябва да бъде опесъчен и ледът стопен.

Ивелина Спилкова - младши експерт в Общински инспекторат-Пловдив
Посъветвах бармана най-напред да поръси малко със сол, за да може да отпусне, след което има време да се избута с гребло, да се отвори подхода към заведението. Ако не е изпълнено даденото нареждане от наша страна тогава има санкция.

Глобата за това нарушение стига до 2000 лева за физически лица и до 20 000 лева за фирми. Задължение на хората е да почистват и пред жилищните сгради, в които живеят. Проверяващите следят и за опасни ледени висулки по сградите. Те също трябва да бъдат премахнати от собственика или наемателя на сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускат експресен автобус от  ж.к. Дружба до кв. Манастирски ливади
Пускат експресен автобус от  ж.к. "Дружба" до кв. "Манастирски ливади"
Стаматов: Решението за извънредните ваканции е на кметовете на населените места
Стаматов: Решението за извънредните ваканции е на кметовете на населените места